BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
HABER /  DÜNYA

BÜLENT UYGUN, ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun yaptığı haftalık basın toplantısında takımı ile ilgili ve teknik direktörlerin sahadan çıkarılma...

Abone ol

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun yaptığı haftalık basın toplantısında takımı ile ilgili ve teknik direktörlerin sahadan çıkarılması konusunda değerlendirmelerde bulundu.
Celal Doğan Tesisleri’nde yapılan basın toplantısında teknik direktör Uygun, Kayserispor karşısında rakibe önemli bir pozisyon vermemelerine rağmen mağlup oldukların belirterek, bu maçı unutarak önümüzdeki maçlara bakmaları gerektiğini söyledi. Uygun kendilerini zorlu bir deplasman maçı beklediğini ifade ederek, “İstemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Ama baktığımızda Kayserispor’un pozisyonu var mı? Rakibimizin çok fazla pozisyona girdiği söylenemez. Kayserispor’un çok iyi ve oynadığı diğer maçlardaki gibi rakibimize pozisyon vermedik. Takımımızda 5 veya 6 futbolcudan istediğimiz randımanı alamasak da bir nevi pozisyon vermeden bir hatamızla maalesef mağlup olduk. Bugün yeni maça bakmak lazım şimdi önümüzde İstanbul Büyükşehir Belediyespor gibi bu ligde çıktığı günden itibaren orta sıraların hep iyi takımlarından olmuş güzel bir takım var. Zor bir deplasman fazla seyircisi olmasa da üniversite öğrencilerinin sevdiği saydığı bir takımın karşısına çıkacağız. Sonuç olarak zor bir maç bizi bekliyor ve hiçbir maç kolay değil. Kazanmamız için sahada iyi mücadele etmemiz lazım. Öncelikle Gaziantepspor’daki kendi oyun düşüncemizi oyun mantalitesini oyun formatını her maçta olduğu gibi bu maçta fazlası ile sahada sergilememiz gerekiyor. Futbolcularımızın yaşadığı sakatlıklarda ayrıca bize sıkıntı veriyor. Biz bunları hiçbir zaman dert etmedik, aksine olan futbolcular ile daha iyi olabileceğimizi gösterdik. İyi bir takım olduğumuzu biliyoruz. Eksikliklerimiz var daha çok çalışmamız gerekiyor. Düşüncemizi saha yansıtmamız gerekiyor” diye konuştu.
Teknik direktörlerin sahadan atılması konusunda sorulan bir soruya ise teknik adam Uygun, “Bizler teknik direktörüz. Bize deniliyor ki ‘Siz seyirciyi tarik ediyorsunuz’. Zaten seyirciyi tarik etmeye gerek yok. Onlar zaten tepkilerini her şekilde dile getiriyor. Onu ben engelleyemiyorum zaten ben engelliye bilsem engellerim. Dolayısıyla benim onları tahrik edecek pozisyonum yok. Hakem ne yapmak istiyor? ‘Otoritemi göstermek zorundayım’ diyerek bu kararları alıyor. Hakem bunun peşinde. Şimdi bu yeni sistemde hocaların daha önceki hal ve hareketleri değerlendirerek, 4. hakemin sıkı bir takip yapması isteniyor. Teknik direktör bir metre çizgi geçince bu defa hemen dışarı atıyorlar. Ne yaptığını soruyorsun çıkın demekten başka bir şey söylemiyorlar. Siz teknik direktöre çıkın diyorsunuz da bana bir şehrin takımı teslim edilmiş. Çizgiyi geçtiysem para cezası verirsin. O çizgiyi geçmek eğer çok önemliyse tabi neye yarıyorsa artık bilemiyorum. Taraftar sahanın ortasına kadar giriyor ceza yok, sen hoca olarak bir metre geçmişsin, nerden bileceğim o anda orası hapishanemi bir metre ileri bir metre geri sürekli durayım. Şimdi bakın çok konuşmadığımız için bunlar ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.
Saha kenarında 4. hakemlerin sürekli kendilerine müdahale ettiğini anlatan Uygun, “Teknik direktör sahada sürekli takımını motive edip oynanan oyuna müdahale etmeye çalışırken durmadan 4. hakem başına geliyor ve bir şeyler söylüyor. Bu olayları biraz daha hakem camiası, antrenör camiası birleşmek zorunda. Biz hakemlerin kötü olmasını istemiyoruz. Ben hakemlerle kötü olmak istemiyorum. Çünkü hakemler için yaptığım projeler bile var. Bu projeler onların geleceği için ve doğru karar içindir. Onların profesyonel olmalı ve 5 günü idman yapsın 1 gün dinlensin, 1 günde maç oynasın diyorum. Maaşları 10-15 milyar olsun ve her maça pirim almalı diyorum. O zaman en iyi şekilde doğru kararları vermek için sahaya çıkar. Hakem güler yüzlü olsun, tatlı söz yılanı bile deliğinden çıkarır misali” açıklamasında bulundu.