BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,93
ALTIN 2.434,92
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de tecrit iddialarını böyle yalanladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 'CHP'lilerin yüzde 63'ü çözüm sürecine destek veriyor' dediği için CHP'den istifa eden Gülseren Onanç'ın istifasını değerlendirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç 'ın istifası sorulan, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin , ''CHP'de kimse barışa destek verdiği için tecrit edilmez" ifadesini kullandı.

Tekin, ''Barışı savunduğu için bu partide insanlar tecrit edilmiş olsaydı en başta Gürsel Tekin’i tecrit etmeleri gerekirdi. Gürsel Tekin’in bir oğlunun ismi Barış, birinin ismi Ulaş’tır'' diye konuştu.

''CHP tabanının yüzde 65'i çözüm sürecini destekliyor" diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç'ın görevinden istifası tartışılıyor.

İstifa, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin 'e de soruldu. "CHP'de kimse barışa destek verdiği için tecrit edilmez" diyen Tekin, şunları söyledi:

'BİR OĞLUM BARIŞ, BİR OĞLUM ULAŞ'

''Barışı savunduğu için bu partide insanlar tecrit edilmiş olsaydı başta Gürsel Tekin’i tecrit etmeleri gerekiyordu. Gürsel Tekin’in bir oğlunun ismi Barış, birinin ismi Ulaş’tır. Bizim vazgeçemeyeceğimiz bir tek şey var barıştır.

İstifanın tam gerekçesini bilmiyorum. Türkiye’de siyasi partiler içerisinde kendisiyle, partisiyle, ülkesiyle, ailesiyle barışık bir tek lider var onun da adı Kemal Kılıçdaroğlu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugüne kadar gerçekten demokrasi adına, özgürlükler adına parti içerisindeki hoşgörüsünü birçok arkadaşımız ne yazık ki çok farklı değerlendirdi. Bundan sonra Sayın Genel Başkanımızın tavrı daha net olacak bunu herkesin bilmesi gerekir.''

ONANÇ: PARTİMDEN VE PM ÜYELİĞİNDEN AYRILMAYACAĞIM

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gülseren Onanç, partiden ve Parti Meclisi (PM) üyeliğinden istifa etmeyeceğini açıkladı.

Onanç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından istifasının istendiğini de doğruladı; CHP'nin sosyal demokrat bir parti olması için çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Gülseren Onanç, çözüm süreci ile ilgili olarak da CHP'nin kendi siyasi yaklaşımını ortaya koyması ve süreci yapıcı bir şekilde ele alması gerektiğini belirtti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'nun ise kurmayları ile yaptığı değerlendirmede, Onanç'ın istifasını çözüm süreci ile ilgili açıklamaları yüzünden değil bir televizyon programına katıldığı için istediğini söylediği öğrenildi.

''AJAN'' SÖZÜNE CEZA YOLU

Bu arada CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'na yönelik "ajan suçlaması" nedeniyle disipline sevk edildi.

Dilek Akagün Yılmaz'ın, geçen hafta CHP'nin kapalı grup toplantısında tartışma içine girdiği Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'na "CIA ajanı" suçlamasında bulunduğu iddia edilmişti.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla harekete geçen Parti Meclis Grup Yönetimi, bugün yaptığı toplantıda Uşak milletvekili Yılmaz'ın disipline sevk edilmesini kararlaştırdı.