BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  GÜNCEL

Akil Hülya Koçyiğit'ten Kılıçdaroğlu'na çağrı

CNN Türk'te konuşan Akil İnsan Hülya Koçyiğit hem muhalefet liderlerine seslendi hem de aldıkları tepkileri paylaştı...

Abone ol

Akil İnsanlar Heyeti'nin popüler isimlerinden ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit, CNN Türk'te Enver Aysever'in sorularını yanıtladı. Çözüm sürecinin ülke için bir zorunluluk ve ihtiyaç olduğunu vurgulayan Koçyiğit aldıkları tepkileri ve destekleri paylaştı.

İNSANLAR AKİLLER PARA ALIYOR YALANINA İNANMIYOR

"Akil insanlara 45 bin lira hatta 75 bin lira veriliyor deniliyor. Hakaret ediliyor. Para için yapılacak iş mi bu. Artık bunu sormuyorlar, insanlar da inanmıyor" diyen Koçyiğit muhalefet partilerinden gelen tepkiler de yorumladı. Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Koçyiğit kendisiyle görüşmek istediğini söylerken Devlet Bahçeli'nin kırıcı olduğunu belirtti.

PROTESTOLARDA SALLADIKLARI BAYRAĞI GİDİP ELİME ALMAK İSTİYORUM

Bize Türk bayrağı sallayarak protesto yapılıyor. Hepimiz bayrakla yetişmedi mi? O bayrakta şehitlerimizin kanı var. Hatta gidip o bayrağı elime alıp sallamak istiyorum. Ama zaten politize olmuş gruplar bunlar. İşçi Partisi ve TGB yapıyor daha çok. Çeşitli ezberlenmiş sloganları var. Keşke onlarla da konuşabilsek, içeri gelip bizimle konuşsalar...

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA SESLENİYORUM...

Bu mesele sadece bu hükümetin halletmesi gereken bir mesele değil. Hepimizi ve yarınımızı ilgilendiren bir konu bu. Buradan Kemal Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum, beni davet ederse kendisiyle görüşmek isterim. O'na derim ki bu sorun sadece AKP'nin altından kalkacağı bir konu değil.

İLKER BAŞBUĞ'A TERÖRİST SUÇLAMASI İÇİMİZİ SIZLATIYOR

Ben bir Atatürk çocuğuyum. Bu cumhuriyet'i kuran insanlar bizim her zaman minnetle anmamız gereken insanlar... Genelkurmay Başkanımızın terörist yaftasıyla tutuklanması hepimizin içimizi sızlatıyor. Elbette kabül etmiyoruz bunu. Ama hukuka olan saygımız gereği bekliyoruz. Vicdanen bu ülkeye borcum ve sorumluluğum var. Bana bu kadar değer vermiş bu insanlara borcum var. Süreç ilerledikçe memlekete barış ve huzu yayıldıkça bu dönemde ceasret gösterip elimi taşın altına soktum diyebilmek istiyorum.

ALEVİLİĞE BÜYÜK SEMPATİM VAR

Benim Aleviliğe büyük bir sempatim vardır. Felsefesine yani... Anadolu'yu Türkleştirenler Alevilerdir. Bırakın insanlar kültürlerini yaşasınlar. Bundan neden korkulur ki. Sadece Kürtlerin sorunu yok bu ülkede. Alevilerin de Romanların da sorunları var...

DEVLET BAHÇELİ FAZLA KIRICI OLMUYOR

Devlet Bahçeli bu süreçte biraz fazla kırıcı olmaya çalışıyor. Muhalif olduğu AK Parti'ye karşı tavrını bu 63 insana karşı gösteriyor. Buna gerek yok. Barış diyen insanların karşısına tamamen çözümsüzlük dayatan bir tavırla çıkmak kime yarayacak. Kendisine kırılsam ne olacak kırılmasam ne olacak. Bahçeli bizi çağırsa dinlemek isterse giderim. Ama burada sözkonusu olan ben değilim. İnsanlar bizim toplantılarımızda birbirleriyle de tartışıyor ve ortak bir noktada anlaşıyorlar. Çünkü topluma sinmiş öyle bir kardeşlik duygusu var ki...

PROTESTOLAR BÜYÜK TOPLUM HAREKETLERİ DEĞİL

Bize karşı yapılan protestolar öyle büyük toplum hareketleri değil. İçerde toplanan kişilerin eleştiri ve talepleri benim için çok daha anlamlı. Çok o kendini açıyor. Endişelerini anlatıyor. Bölünme endişelerini anlatıyorlar. Geri çekilmeden sonra tekrar geri gelmeleri yönünde endişeleri var. Ama zaten taleplerini açıkladılar. Demokratik haklarını istiyorlar.

AKP'DEN KÜLTÜR BAKANI OLMASI YÖNÜNDE BİR SÖZ ALDI MI?

Koçyiğit, hükümetten Kültür Bakanı olması yönünde bir söz aldığı iddialarına da net bir yanıt verdi:

AK Parti'den Kültür Bakanı olmak gibi bir söz almadım. Çünkü siyaset yapmak gibi bir niyetim yok. Bu yaptığım da siyaset değil. Tamamen sivil bir hareket. Amaç şu: Bu süreçte çözümü öngören, neler eleştiriliyor, nelerden korkuluyor, ne gibi katıklar var? Bunlara yanıt arıyoruz. Ben siyaset düşünmüyorum.