BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yeni Şafak'ın derin isminden PKK iddiası!

Çözüm sürecine dönük atlatma haberleriyle dikkat çeken Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi'den bomba iddia!

Abone ol

PKK'nın dün gece itibariyle 53 kişilik bir birliğini Kuzey Irak'a çektiğini iddia eden Selvi, süreci MİT'in yakından takip ettiğini kaydetti.

PKK'nın silahlı güçlerini sınır dışına çekmek için düğmeye basmasıyla yeni bir aşamaya geçen çözüm süreci Habertürk ekranında masaya yatırıldı. Ankara kulislerine olan hakimiyeti ve çözüm sürecine dönük atlatma haberleriyle dikkat çeken Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, Ece Üner'in sorularını yanıtladı.

Yeni anayasa için AKP kulislerindeki fikir jimnastiklerini de paylaşan Selvi, Mayıs ayı sonunda sürecin ikinci aşamasına dair önemli bir gelişmenin yaşanacağını da duyurdu.

50 KİŞİLİK BİR GRUP KUZEY IRAK'A GEÇTİ

Çekilme bugün başladı ama öncü kuvvetlerin çekilmeyi koordine amaçlı geçişleri sözkonusu şu anda. Belki şu anda devam ediyor. Gece saatlerinde hızlanacağı ortaya çıktı. Hatta dün gece saat 3 civarında 50-53 kişilik bir grubun Kuzay Irak'a geçtiğini söyleyebilirim. Kazan Vadisi'nde yaşandı bu geçiş. MİT'in takibi altında gerçekleşti. Süreç dikkatli bir şekilde koordine edilmeye çalışılıyor. Çekilmenin bir şov şeklinde yapılmaması yönünde bir not da karşı tarafa gitti ve kabül gördü.

AY SONUNDA İKİNCİ AŞAMAYA DÖNÜK ÖNEMLİ BİR GELİŞME VAR!

Henüz ikinci aşamaya geçilmedi ancak bu ayın sonunda önemli bir gelişme yaşanacak. İkinci aşamayla ilgili çalışmalara başlanacak. Bugünkü olay tarihi bir olay. Bugünkü çekilme PKK'nın silahsız mücadeleye doğru çekilmesidir. Şemdinli ve Eruh baskınıyla başlayan silahlı mücadeleden siyasi mücadeye geçişin ilk adımı. Böyle okursak sürecin ruhunu daha iyi anlamış oluruz.

BDP DIŞINDAKİ PARTİLERLE YENİ ANAYASA MÜMKÜN GÖZÜKMÜYOR

Kasım ayında tamamlanması bekleniyor çekilmenin. Çünkü Kasım'da hem bütçe görümeleri başlayacak hem de yerel seçim için partiler sahaya inecek. 5 ay önce AK Parti ile BDP anayasa yapar mı sorusu sorulamazdı bile. Ama şimdi BDP'ye öcü gibi bakılmıyor. BDP dışındaki partilerle anayasa uzlaşması mümkün gözükmüyor.

2015 SEÇİMLERİ YENİ ANAYASA REFERANDUMUNA DÖNÜŞEBİLİR

2015 seçimleri yeni anayasanın referandumuna dönüşebilir. Eğer AK Parti, BDP'nin desteğinden ziyade getireceği anayasanın tartışılmasına önem veriyor. AK Parti "Eğer bu anayasaya BDP destek verirse yok demeyiz" diyor.