BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den İzmir'de fark attık iddiası

Başbakan Erdoğan'ın İzmir'de CHP ile farkın 3-4 puana gerilediği iddiasına ana muhalefetten cevap geldi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İzmir'ed AK Parti ile aralarındaki farkın 11 puan olduğunu iddia etti.

2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimler için partilerde hazırlıklar sürerken, AKP ile CHP arasından “İzmir restleşmesi” yaşanıyor. AKP, yerel seçimlerde bu kez İzmir’i almaya kesin gözüyle bakarken, CHP cephesinde, “bunun imkansız olduğu” yorumları yapılıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı İzmir anketinde CHP yüzde 43.8 çıktı, AK Parti ise 37.7. Ankette İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kişisel oyunun parti oyunun iki puan altında çıktığı söylendi. 

Erdoğan’ın, kısa süre önce yaptığı, “AKP olarak İzmir için çok iddialıyız ve CHP ile aramızda fark hızla kapanıyor, fark 3-4 puanlara kadar gerilemiş durumda” söylemine, CHP’nin yerel yönetim politikalarının başındaki isimden yanıt geldi. Vatan gazetesinin göre Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, şöyle konuştu:

RAHATLIKLA 11 PUAN

“Siyasette iddialı söylemler her zaman dile getirilebilir. Buna bir itirazım yok ama iddianızın gerçekçi bir temeli olmazsa söyleminizin içi bir anda boşalır. Başbakan’ın İzmir iddiası da içi boş bir söylemdir. Parti yönetiminin dışında ben belediyelerimize ilişkin ölçümler, anketlerler, yoklamalar yaptırıyorum ve hafta hafta gelişmeleri takip ediyorum. İzmir için de kasım ayında üç firmayla yürüttümüz bir çalışmamız oldu. Bugünkü durumu da biliyorum. Bizim AKP ile aramızdaki fark 3-4 puan değil, on punanın üzerinde, rahatlıkla 11 puan diyebiliriz. Karabağlar, Buca gibi ilçelerde AKP ancak ‘varlığını koruyabiliyor’. Ancak yine birinci değiller. İzmir’in tüm ilçelerinde önde olan parti biziz.”

YILDIRIM'A ÇAĞRI

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a da çağrı yapan Günaydın, “Ona ‘Gel İzmir’e’ diyorum. ‘İzmir’den kaçma’ diyorum. Gelsin İzmir’e, şenlikli bir seçim yaşayalım” diye konuştu.

İNTERNETHABER'İN GÜNDEM HABERLERİ KATEGORİSİ DOPDOLU. GÜNDEME DAİR TÜM HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN