BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Akdoğan'dan cemaate zehir zemberek yazı

Başbakan Erdoğan'ın siyasi danışması Yalçın Akdoğan, bugünkü köşe yazısında cemaate zehir zemberek bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

2004 yılı MGK kararının basına sızması sonrası AK Parti kanadından ilk açıklamayı yapan ve "O karar hükümet için yok hükmündedir" diyen Yalçın Akdoğan'ın sabrı taştı.

Günlerdir gerek Star sindeki köşesinden gerekse sosyal medyadan itiyatlı açıklamalar yapan Akdoğan, bugünkü köşesinden cemaate ağır bir dille yüklendi.

"İnsaf kurursa hakikat perdelenir" başlığı attığı yazısında, cemaati Kur'an-ı Kerim'den ağır bir ifadeyle eleştirdi.

Akdoğan yazısının bazı bölümlerindeki kilit kelimeleri ise büyük harflerle yazmayı tercih etti.

İşte başdanışmanın çok konuşulacak o yazısı...

GAYRETULLAHA DOKUNUR!

"İftira ve çarpıtmanın bu kadarıgayretullaha dokunacak bir haksızlıktır. Hangi sebeple olursa olsun, bu kadar büyük bir haksızlığa kapı açılmasını ne Allah affeder, ne millet affeder."

AYIPTIR, ÇİRKİNDİR!

2004’teki MGK kararı üzerine AK Parti’nin belli cemaatleri bitirmeye çalıştığı iddiası komik olmanın ötesinde ayıptır ve çok çirkindir.

HÜKÜMETİ YÖNLEDİRMEYE ÇALIŞMAK...                                 

Gayretullah ne demek?
Kur'an-ı Kerim'de de sıklıkla kullanılan bu tanım, Allah'ın gayreti, hakkı koruma sıfatı olarak tanımlanıyor. Dini kaynaklardaki bilgilere göre, kim ki Allah'ın koyduğu sınırları zorlar, bazen o sınırları aşarsa, böyle durumlar için gayretullaha dokundu denir. Böyle durumlarda Allah'ın müdahalesi sözkonusu olur.

Üretilmeye çalışılan KURGU, dershane tartışmasını aşar, muhafazakar camida önü alınamayacak büyük bir FİTNE'yi ateşler. Kavga görüntüsü üretip hükümetin politkisını yönledirmeye çalışmak, daha kalıcı ve daha derin yaralara yol açar.

ERDOĞAN'I TANIYANLAR BİLİR

AK Parti hiçbir zaman hiçbir kavganın ve çatışmanın tarafı olmamıştı, bundan sonra da olmayacaktır. Ancak Başbakan Erdoğan’ı ve AK Parti’yi biraz tanıyanlar, hiçbir dayatmaya ve saldırıya da eyvallah etmeyeceğini çok iyi bilirler.

Bu tür kirli planlarla çirkin tezgahlarla kimse AK Parti’ye istikamet tayin edemez. AK Parti’nin gücü memleket meselelerinde oy hesabı yapmamasından ve sadece hakka ve millete dayanmasından geliyor.

Vakıfların kıyıma uğradığı işadamlarına her türlü kapının kapandığı günleri unutmak, ardından bütün bu bu kesimleri çin büyük bir mücadele veren AK Parti'yi böyle iğrençe bir ithamla suçlamak nasıl bir vicdansızlıktır?

BİRAZ ALLAH KORKUSU!

Biraz Allah korkusu, biraz ahiret inancı olan bir insan nereden nereye gelindiğini gözardı ekip hakikati tersine çevirmeye çalışabilir mi?

Kim ki bu kurgulara, hayali senaryolara, maksatlı tezgahlara prim verirse AK Parti’ye karşı değil hakikate karşı ayıp eder. Yalanlarla amel edenler, bu tür senaryolar üzerinden mü'min kardeşine karşı kötü hüküm verenler saedce kendilerine yazık etmiş olurlar.

İNSAF, mü'minin en önemli özelliklerinden biridir. İnsaf kurursa hakikat perdelenir.