BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cemaatten Arınç'a jet gibi fitne cevabı!

Bülent Arınç, dershanelerin Ocak ayında kayıt alabileceğini açıklaması cemaati sevindirdi. İşte o ilginç tartışma;

Abone ol
Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklaması cemaati umutlandırdı. Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, açıklamayla birlikte gerilimin düşeceğini söylerken Fethullah Gülen ile birlikte ABD'de bulunan Herkul.org editörü Osman Şimşek, açıklamaları kısmen olumlu bulduklarını; ancak demokratik hak taleplerinin fitne olarak nitelendirilmemesi gerektiğini belirtti.

Hükümet dershaneler konusunda geri adım mı attı? Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın dershanelerin 2014 yılında öğrenci almayacağı açıklamasına rağmen Bakanlar Kurulu, kararı iki yıl öteledi. 

GÜLERCE: GERİLİM DÜŞER

Bülent Arınç'ın açıklamalarını twitter'dan değerlendiren Zaman gazetesi köşe yazarı Hüseyin Gülerce, iki yıllık süreyi olumlu karşıladıklarını bu sürede sınav sisteminin değişebileceğini ve dershanelen konusundaki kararın da test edilebileceğini söyledi. İşte Gülerce'nin açıklamaları;

"Dualar kabul oldu. Hatadan dönüldü. İki yıl daha dershanelerin açık kalması kabul edildi. İki yıl icinde sınav sistemi yenilenebilir. Bu arada dönüşüm calışması da yürür. Böylece uygulamadaki başarı test edilir. Yapılan çalısmalar ile dershanelere ihtiyac azalabilir. Kapatan kapatır. Zorla kapatma hukuk dışı olur. Yarından itibaren gerilimin düşeceğini ve sağlıklı bir zeminde dershanelerin geleceginin tartışılacagini düşünüyorum."

ERDOĞAN'A İNAT ETME MESAJI

Bu arada Fethullah Gülen'in Herkul.org'ta yayınlanacak sohbeti yine Gülen'in isteğiyle Çarşamba gününe ertelendi. Gülen, yeni sohbetinde inat üzerinde duracak. İşte Gülen'in hizmetinde bulunduğu belirtilen Osman Şimşek'in karar sonrası twitter'dan paylaştığı ve Gülen'in onayıyla yayınlandığı belirtilen o mesajları;

"Fitne ateşinin sönmesine yönelik dileklere de gözyaşlarıyla ve yürek çırpıntısıyla “âmin” dedim, gönülden iştirak ettim.
 
Şu kadar var ki, insanların değişik dayatmalara karşı durmaları ve demokratik haklarını usulünce kullanmaları fitne değildir.
 
Ortaya konan fitneye karşı sessiz durmak, işte asıl o, ateşe odun taşımak manasına gelir.
 
"MÜCADALEYE DEVAM EDİLECEK"

Ne var ki, Hizmet gönüllülerinin yumuşak üsluplarını muhafaza ile beraber kararlılıklarını devam ettireceklerine inanıyorum.
 
Hükûmetin ifadesiyle “dönüştürme” uzun bir vetire; bu süreç zarfında bir kısım yanlışlardan dönülmesi için gayret gösterilir; şayet bu gerçekleşmezse, mutlaka sırasıyla bütün kanunî yollara başvurulur.
 
Ayrıca, Hacet namazı ve salat-ı tefriciye gibi dualara da hız kesmeden devam edilir.

GÜLEN'DEN MESAJ VAR 
 
Muhterem Hocamız dün akşam insana verilen enaniyet, şehvet, haset, hırs ve inat gibi duyguların yaratılış hikmetlerini anlattı.
 
Özetle şu hakikatin şerhini yaptı: “İnadın gözü, meleği şeytan görür/gösterir!”
 
Bu güzel sohbeti hemen yayınlamak istesek de Hocamızın işaretiyle bir iki gün tehir etmeyi uygun bulduk. İnşaallah, Çarşamba günü paylaşacağız.
 
Hasılı, şu andaki ruh halimi ancak şöyle ifade edebilirim: Hak karşısında başaklar gibi eğilmeye hazırım; fakat, haklı taleplerimi seslendirmemeyi fitneye teslimiyet sayıyorum."