BIST 9.680
DOLAR 32,54
EURO 34,97
ALTIN 2.426,77
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

AK Parti'nin lale ve sülale devri!

Çanakkale'de vatandaşa seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ı gözüne kestirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER / Seçime sayılı günler kaldı... Siyasi liderler seçim çalışmalarını tam gaz sürdürüyor... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu kez durağı Çanakkale oldu. Çanakkale'de vatandaşa seslenen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ı gözüne kestirdi. İktidarı sert sözlerle eleştiren Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın iktidarlık süreci boyunca hanedanlık kurduğunu belirtti ve 'AK Parti lale ve sülale devri yaşıyor' dedi.

Bu nedenle halkın 'Durmak yok yola devam' demek yerine 'Yeter artık Sayın Başbakan iktidardan git' demesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü;

ÜLKEMİZ İYİ YÖNETİLMİYOR

"Gerçekten de ülkemiz iyi yönetilmiyor, tek başına iktidarlığın tüm imkanlarını elde tutan bugünkü iktidar ülkemizi huzurlu ve mutlu kılmada yetersiz kalmıştır. Bugün AKP lale ve sülale devri yaşıyor. Her yönüyle gösterişe yönelmişler. Düne kadar söyledikleri hayat ortamından uzaklaşmışlar, bir eli yağda bir elleri baldadır. 9 yıldan beri işsizliği ortadan kaldırabilecek bir politika uygulanmıyor, yalnız kendi yandaşlarından kamu kesimine bir yükleme oluyor ve eş dost iş buluyor, ancak yoksul vatandaşlarımızın işsiz çocukları bir iş bulup yuva kuramıyor. Sayın Erdoğan resmen hanedanlık kurdu ve onu yönetiyor."

YANDAŞ MEDYA ARKASINDA

Yandaş medya desteğiyle farklı bir Türkiye tablosu çizildiğini ifade eden Bahçeli, "Ancak o tabloyla oluşmuş Türkiye arasında, yaşadığınız gerçek Türkiye arasında büyük fark vardır. Türkiye'nin büyük ekonomik sorunları bulunmaktadır" diyerek uyarıda bulundu.

ÇILGIN PROJELERLE ÇILDIRDI

'Başbakan Erdoğan işsizliğe çare bulacağına, çılgın projelerle uğraşıyor' diyen Bahçeli, yoksulluk oranlarını verdi; "Başbakan Erdoğan çıldırmış bir halde, çılgın projelerle halkı kandırıyor. Ülkenin en önemli sorunları başında işsizlik geliyor. Özellikle genç kardeşlerimiz işsiz. Asgari ücrete rıza göstermesine rağmen milyonlarca insanımız işsiz. Bir de en önemli sorunumuz yoksulluk... Bugün nüfusun yüzde 18.8'i yoksuldur... Yani nüfusun 13 milyona yakını yoksullaşmış..."

YOKSULLUK GÖÇE NEDEN OLUYOR

Türkiye'de yaşanan bir başka felaketinde yoksullukla birlikte gelen göç olduğunu ifade eden Bahçeli, göç nedeniyle de suç oranlarının arttığını açıkladı;

"Bunların yanında emeklilerimiz, yetimler, öksüzler hayat standardının düşmesi sebebiyle yoksullaşma sürecine giriyor. Herkes bir çıkış yolu arayabilmek için yanına bir başka problemi daha getiriyor... O da göç dediğimiz olay... Büyükşehirlere göç ediyorlar ama oralarda da her zaman iş ortamı bulunamıyor. Bu nedenle de Türkiye'de suç oranları artıyor. Suçlu olmasa dahi büyükşehirlerin karanlık sokaklarında her türlü kötü olaya karışıyor ve kendini heba ediyor. Böyle yoksulluğun olduğu bir ülkede Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanları bırak, televizyonları bırak, kendi evinden çıkmaması gerekmektedir"

ALIN PAKETİ VURUN TOKATI!

Başbakan Erdoğan'ın yoksul ailelere 'paket yardımı' yaptığını ancak o paketin kaynağının sosyal yardımlaşma fonundan alındığını belirten Bahçeli, "Paket yardımı adı altında yoksul insanımızın hür iradesine ambargo koyup, onu AKP'ye oy vermeye mahkum bırakmaya çalışıyorlar. Size gelen aile yardımı hep sosyal yardımlaşma fonu kaynaklıdır. O fonun sahibi millettir. Hal böyle olunca, bu paket geldiğinde utanmayın, sıkılmayın, bugünkü iktidara oy vermek mecburiyetinde hissetmeyin kendinizi... Bu paket zaten sizindir. Alın paketi vurun tokatı!" dedi.