BIST 10.268
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.410,65
HABER /  GÜNCEL

Taraf yazarından BDP'lilere çağrı

Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu BDP'lileri yurt saldırısı hakkında düşüncelerini açıklamaları gerektiğini söyledi.

Abone ol

Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu, Hasip Kaplan, Sırrı Süreyya Önder, Selahattin Demirtaş ve Ahmet Türk gibi isimleri Cizre'deki yurt saldırısı konusundaki düşüncelerini açıklama çağrısında bulundu. 

HASİP KAPLAN'A ÇAĞRI

Uslu, "Bölgede baskı yok, kepek kapatmalar baskısız" diyen BDP'lileri demokrat olduklarını göstermeye davet etti:

"Ne kadar demokratlarmış görelim. Biz liberaller, demokratlar bu ülkede Kürtlerin haklarını savunuyoruz. Kürtler de orada kendilerini ifade etmek isteyen kim olursa olsun A'dan Z'ye haklarını korumak durumundalar. Böyle mırın kırınla değil, dolu dolu gönülden bir düşüncelerini açıklamalarını bekliyorum. Sivil toplumun artık devreye girmesi, bu alçaklığa dur demesi gerekiyor. Kimin çocuğunu kim yakabilir? Özellikle Hasip Kaplan'ın yeri değil mi orası? Oradan bağırıyor, çağırıyor. Çıksın açıklasın yüreği varsa? Onların hepsinin yüreği bu kadar."

PKK HER ŞEYİ TEKELİNE ALMAK İSTİYOR

Uslu, yaşananların örgütün 2010 yılında ortaya koyduğu büyük stratejisinin bir parçası olduğunu söyledi:

"Cemil Bayık'ın 'Bölgede AKP'yi ve ona yakın insanları silmek' şeklinde bir strateji açıkladı. Biz bunları silersek devlet bizimle oturup pazarlık yapmak zorunda kalacak. Pazarlık paylarını güçlendirmek için bölgede alternatif olan her şeyi sindirip, her şeyi tek ellerine almak istiyorlar, Kürtlerin tek temsilcisi bizleriz diyebilmek için."

YURT SALDIRISI İKİNCİ AŞAMA

Uslu, imamın öldürülmesinden sonra yurda saldırmanın PKK'nın planlarının ikinci aşaması olduğunu söyledi:

"Kurumlara yönelik ilk saldırı olmasından dolayı sembolik bir anlamı var. Buna BDP'nin ne dediğini bilmiyorum. Doğrusu, bölgede demokrasiyi isteyen insanların, bölgede kendileri gibi düşünmeyen insanların hayatlarını da garanti altına almak gibi bir görevleri var. Nasıl bizler demokrat olarak kendileri gibi düşünmediğimiz BDP'lilerin haklarını savunuyorsak; BDP'liler de kendileri gibi düşünmeyen insanların bölgedeki haklarını savunmak durumundalar."