BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftada hissedilecek hava sıcaklık tahminlerini yaptı İşte bölge bölge sıcaklıklar

Abone ol

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ege, Karadeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Doğu Anadolu, Trakya ile Adana, Mersin, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Çorum, Siirt ve Sakarya'da aralıklarla görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların; Güney ve İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bolu, Karabük, Isparta, Burdur, Çorum ve Antalya'nın batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin doğusunda 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Güney ve İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bolu, Karabük, Isparta, Burdur, Çorum ve Antalya'nın batı çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ani sel, lokal su baskını, yıldırım düşmesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Sakarya, Bursa, Bilecik, Balıkesir, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra güney ve iç kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Mersin ve Adana çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Isparta, Burdur ile Antalya'nın batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, kuzey ve batısı aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bolu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Çorum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Siirt çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.