BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.408,75
HABER /  DÜNYA

Kral bu kez gerçekten çıplak çıktı

Adı uyuşturucu ve seks skandallarına karışan İsveç kralı Carl Gustav'ın başı yine fena halde dertte.

Abone ol

İsveç'te geçtiğimiz yıl yayımlanan bir kitapta kokainli seks partilerine katıldığı iddia edilen Kral 16'ncı Carl Gustav'ın başı yine dertte.

İsveç'te 35 yıldan bu yana tahtta bulunan Kral 16. Carl Gustav'ın çapkınlıklarını anlatan ve geçen yıl piyasaya çıkan kitaptan sonra Kral'ın, kadınlar ile çekilmiş çıplak fotoğraflarının olduğu yönünde haberler gündeme gelmeye başladı.

İsveç basını, Kral'ın çıplak fotoğraflarını striptiz kulübü sahibi ve Stockholm'de mafya ile ilişkileri olduğu öne sürülen Mille Markoviç tarafından satılmak istendiğini bildirdi.

Kral Gustav'ın "eğlence" anlarını gösteren iki fotoğrafa ulaşan özel televizyon kanalı TV4'ün muhabirleri ise fotoğraftaki kişinin Kral olabileceğini ancak bunu garanti edemedikleri için görüntüleri yayımlamadıklarını açıkladı.

İsveç Kralı'nın, Kraliçe Silvia ile evli olduğu dönemlerde Mille Markoviç'in sahibi olduğu Stockholm'deki striptiz kulübüne sık sık giderek buradaki kadınlar ile eğlence partilerine katıldığı iddia ediliyor.

Kral 16. Carl Gustav, hakkında çıkan tüm iddialara yanıt vermedi, ancak yayımlanan haberleri de yalanmadı.

Bu arada geçen yıldan bu yana hakkında çıkan iddialardan sonra İsveç Kralı 16. Carl Gustav'ın tahtı da sallanmaya başladı.

İsveç'in en ciddi gazetelerinden Dagens Nyheter tarafından kamuoyu şirketlerine yaptırılan araştırma sonuçlarına göre, Kral'a destek verenlerin oranı yüzde 44'e kadar düştü. İsveç'te monarşinin korunmasına destek verenlerin oranı ise yüzde 74 olarak açıklandı. Kamuoyu yoklamalarında, Prenses Viktoria'ya güvenin de arttığı bildirildi. İsveç basını, halkın Prenses'e verdiği desteği de dikkate alarak, "Monarşiyi Viktoria kurtaracak" başlıklarını kullanmaya başladı.