BIST 10.221
DOLAR 32,32
EURO 34,81
ALTIN 2.406,17
HABER /  POLİTİKA

TÜSİAD'a bir fırça da Erdoğan'dan

Bülent Arınç'ın ardından TÜSİAD'a bir eleştiri de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın hedefindeki TÜSİAD'a bir eleştiri de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. TÜSİAD'ı Anayasa çalışmaları üzerinden eleştiren Erdoğan, "TÜSİAD, kendi çalışmasının arkasında duramadı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Anayasa çalışmalarını seçimden sonra hızlandıracaklarını belirterek, 'TÜSİAD böyle bir çalışma yaptı ancak arkasında durmadı. Böyle bir çalışmayı yaparsınız sonra da omurgalı şekilde arkasında durursunuz' diyerek tepki gösterdi.

"TÜSİAD ARKASINDA DURMADI"

"367'nin üzerinde bir milletvekili çıkarmamız halinde tek başımıza Anayasa'yı değiştirme hakkımız var. Biz böyle bir imkanı bile milletimiz verse, biz bütün parlamentoda grubu olanlara Anayasa kurma noktasında davetimizi yaparız. Ba da yeterli değil. Anayasa konusunda çalışmaları olan sivil toplum kuruluşları var. TÜSİAD yaptı ama arkasında durmadı. Bir ekibe yaptırdılar bunu, ertesi gün hemen 'Bu hocaların görüşü, bizim değildir' dedi. Böyle bir şey yaptırırsınız da nasıl arkasında durmazsınız. Hocalarla oturur, müzakere edersiniz ve sonra kalkarsınız, omurgalı şekilde arkasında durursunuz. Parlamento dışı partilerin de çalışmaları varsa onlardan da istifade etmek isteriz. Partimizin çalışmasını da etkileyici hale getireceğiz."