BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.400,78
HABER /  GÜNCEL

PKK kendine yeni bir ortak buldu

12 Haziran seçimlerini ölüm kalım seçimi olarak gören PKK, Kürt sorunun çözümü için kendisine yeni bir ortak buldu.

Abone ol

12 Haziran seçimlerini adeta bir 'ölüm-kalım' seçimi olarak gören PKK'nın din faktörü de dahil olmak üzere tüm imkanları seferber ettiği anlaşılıyor. PKK'nın yöneticisi Murat Karayılan, bir süre önce Kuzey Irak'ta Süleymaniye kentinde yaşayan Nakşibendi şeyhi Şebendi ile görüştüğünü açıkladı. Karayılan'ın Nakşibendi şeyhiyle görüşmesi, Türkiye'de tarikatın etkisi altında olan Kürt kesimlerin oylarının AKP'ye değil, bağımsız adaylara gitmesini sağlama çabasına karşılık geliyor.

PKK yöneticisi Murat Karayılan, 12 Haziran seçimlerinde Kürtlerin yarıdan fazlasının 'Emek, Özgürlük ve Demokrasi' adaylarına oy vermesi halinde devletin Kürt sorununu çözmek zorunda kalacağını ileri sürdü. Karayılan, Fırat Haber Ajansı'nda cumartesi günü yayımlanan açıklamalarında, bir yıldır Devrimci Halk Savaşı'na hazırlandıklarını söyledi:

"Devlet seçimlerden sonra artık bize net bir şey söylemeli. Aksi durumda kendi başımızın çaresine bakarız. Ortadoğu'da halk ayaklanmaları yaşanıyor. Arap halkları başkaldırı halindedir ve bölgeyi yeniden dizayn etmek istiyorlar. İşte bu yeni dizaynda Kürtlerin yeri de olmak durumundadır. Ben bundan bir süre önce Şex Şebendi ile görüştüm. Nakşibendi tarikatının merkezi Süleymaniye'dir. Tarikatın en büyük şeyhi de Şex Şebendi'dir. Nakşibendiler Kürtlerin haklarına sahip çıkmaları gerekiyor"

GELİŞMELER NEYE İŞARET EDİYOR?

Radikal gazetesinin haberine göre Karayılan'ın sözleri, PKK'nın seçimlerde gösterilecek performansın Kürt sorununun çözümünde kritik role sahip olduğuna inandığını gösteriyor. Karayılan'ın Nakşibendi şeyhiyle görüşmesi, Türkiye'de tarikatın etkisi altında olan Kürt kesimlerin oylarının AKP'ye değil, bağımsız adaylara gitmesini sağlama çabasına karşılık geliyor. Nakşibendi şeyhinin Kandil'e gitmesi rasyonel görünmediğinden, Karayılan-şeyh görüşmesinin ya telefonla ya da Karayılan'ın bizzat Süleymaniye'ye gidişiyle gerçekleşmiş olma ihtimalleri öne çıkıyor.