BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,08
ALTIN 2.324,58
HABER /  POLİTİKA

AK Partili vekiller sır gibi saklıyor

AK Parti'nin çözüm sürecini daha da hızlandırmak için yeni bir reform paketi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Abone ol

AK Parti, BDP ve İmralı ile sürdükleri çözüm süreci kapsamında yeni bir reform paketi hazırlıyor.

Reform paketinin içeriğini AK Parti vekillerinden başka hiç kimse bilmiyor. Konu ile ilgili BDP kurmayları da hiçbir bilgi alamıyor.

AK Parti'den reformlarla ilgili beklenen en önemli maddelerde seçim barajının düşürülmesi, ana dilde eğitim gibi kritik maddeler de bulunuyor. AK Parti vekilleri, görüştükleri BDP'lilere sadece "Çok iyi şeyler olacak" mesajını vermekle yetindi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Meclis'te gazetecilerle sohbetinde şöyle konuştu:

"Paket ile ilgili yapılacak bir açıklama çok olumlu etki yapar. Örneğin pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısından sonra bir irade beyanı ortaya konulabilir. Biz bunu kendilerine sürekli söylüyoruz. Önümüzdeki hafta İmralı 'ya gidilebilir. Oraya gidilmeden önce ‘Bir açıklama çok iyi olur' diyoruz. Yapılacak bir açıklama, en azından bize bilgi verilmesi herkesi rahatlatır."

TUTUKLU VEKİLLER İÇİN ŞARTIMIZ OLMAZ

Başbakan'ın 48 maddeyi bir an önce onaylayalım önerisine sıcak bakan Pervin Buldan, "Uzlaşılan madde sayısının 67-70'e çıkartılmasını, mümkün olduğunca arttırılmasını biz de isteriz. İlla tutuklu milletvekilleri için dokunulmazlık maddesi de olsun gibi bir koşulumuz olmaz" dedi.