BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  GÜNCEL

Rajoy'a istifa baskısı artıyor

İspanya Başbakanı Rajoy'un bir gizli ödenek skandalının ortasında olduğu iddia edilen kişiyle yaptığı mesajlaşmanın bir gazetece basılmasıyla kendisine yönelik istifa baskısı da arttı.

Abone ol

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un bir gizli ödenek skandalının ortasında olduğu iddia edilen kişiyle yaptığı mesajlaşmanın bir gazetece basılmasıyla kendisine yönelik istifa baskısı da arttı.

El Mundo gazetesi, Rajoy'un iktidardaki Halkçı Parti'nin eski saymanı Luis Barcenas'a destek mesajları attığını yazdı.

Yolsuzluk ve vergi kaçırma suçlamalarıyla hakim karşısına çıkarılmak üzere tutuklanan Barcenas iddiaları reddediyor.

Rajoy da görevini kötüye kullandığı suçlamalarını reddediyor.

Resesyon ve rekor işsizlikle boğuşan ülkeyi sarsan skandal, El Mundo gazetesinin Rajoy ve başka üst düzey yetkililerin yasadışı ödemeler kabul ettiğini iddia etmesiyle patlak verdi.

Gazete bu ödeneklerin hesap defterinin eski Halkçı Parti saymanınca tutulduğunu yazmıştı.

Eski sayman Barcenas'ın Halkçı Parti içinde bir gizli ödenek yöneterek büyük inşaat şirketlerinden alınan bağışları nakit olarak parti liderlerine aktardığı iddia ediliyor.

Bir başka İspanyol gazete El Pais de bu yılın başlarında benzer haberler yayınlamıştı.

Ülkenin ana muhalefet partisi Sosyalist Parti'nin lideri Alfredo Perez Rubalcaba, "İspanya'daki savunulamayacak siyasi durumdan dolayı" Rajoy'un ivedilikle istifa etmesi gerektiğini söyledi.

El Mundo'un son raporuna, ödeneklerle ilgili skandalın patlak verdiği dönemde Rajoy'un Barcenas'a gönderdiği öne sürülen bir mesaj da dahil.

Gazetenin haberine göre Rajoy, Barcenas'a mesajında "Luis, anlıyorum. Dayan. Yarın seni arayacağım. Sarılıyorum." demiş.