BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.246,95
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kazlıçeşme'de darbelere hayır mitingi

Saadet Partisi, İstanbul Kazlıçeşme'de ''Darbelere Hayır, Mısır'a Destek'' mitingi düzenledi.

Abone ol

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından, Kazlıçeşme Miting Alanında "Darbelere Hayır, Mısır'a Destek" mitingi düzenledi.

Başta İstanbullular olmak üzere, Kocaeli, Sakarya, Edirne, Bursa, Yalova gibi çevre illerden gelen binlerce vatandaş, Mısır'da seçimle göreve gelen ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, ordunun darbesiyle görevden uzaklaştırılmasını protesto etmek için Kazlıçeşme Miting Alanında buluştu.

Miting alanına gelenlere seccade ve üzerinde namaz kılabilecekleri hasırlar dağıtıldı. Vatandaşlar, Kahire'nin Adeviye Meydanı'nda, Muhammed Mursi'yi desteklemek için birarada bulunan Mısırlılar gibi, hasırların üzerinde saf tutarak oturdular.

a.20130714232824.jpg

Kazlıçeşme Miting Alanının ortasına, Hucurat Suresi'nin 10. Ayetinden bir bölüm olan, "Müslümanlar kardeştir" ibaresi, Türkçe, Arapça, İngilizce ve Çince olarak yazıldı. Miting alanındaki vatandaşların da sık sık "Müslümanlar kardeştir" şeklinde slogan attığı gözlendi.

Miting alanındaki vatandaşların ellerinde, Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Müslüman Kardeşler'in kurucusu Hasan El Benna, merhum başbakan Necmettin Erbakan, Osmanlı padişahı ve İslam halifesi 2. Abdülhamid, Mısırlı yazar ve düşünce adamı Seyyid Kutub'un fotoğraflarını taşıdıkları görüldü.

Miting alanı Saadet Partisi bayraklarının yanı sıra Türk ve Mısır bayraklarıyla süslenirken, vatandaşların ellerindeki Türkçe ve İngilizce olarak yazılmış, Muhammed Mursi'yi destekleyen, Mısır ordusu aleyhine dövizler dikkati çekti.

Cansuyu Derneği tarafından iftariyelik ikram edildi.

Mitingin, Kahire Adeviye Meydanı'nda bulunan Mısırlılar'a da canlı olarak izletildi.