BIST 9.700
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.430,07
HABER /  DÜNYA

Mursi karşıtları kan döktü

Şarkiye ve Garbiye kentlerinde Cumhurbaşkanı Mursi taraftarları ve karşıtları arasında çatışma yaşandı.

Abone ol

Mısır'ın Şarkiye ve Garbiye illerinde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları ile karşıtları arasında  çıkan kavgada onlarca kişi yaralandı.

Nil Deltası'nın batısındaki el-Garbiye kentinin el-Mahalle'tul Kübra semtinde siyasi hareketlerden ve gençlerden oluşan kalabalığın, içinde ateşli silahların ve sopaların bulunduğu iddia edilen Müslüman Kardeşler Hareketi'ne ait bir ticari aracı durdurarak ateşe verdiği kaydedildi.

Mursi karşıtları ayrıca, Katar'a ait bir televizyon kanalının çalışanlarının içinde bulunduğu söylentisiyle birlikte kentteki bir otelin etrafında toplandı.

Mursi taraftarlarının, Teravih namazı sonrasında Paşa camisi önünde Mursi'nin tekrar göreve gelmesi için düzenlediği oturma eyleminin ardından Mursi taraftarları ile karşıtları arasında çatışma çıktığı ve onlarca kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Aynı zamanda güvenlik güçlerinin tarafları birbirinden ayırmak için zırhlı araçlarla müdahalesine rağmen çatışmaların şiddetini artırarak devam ettiği kaydedildi.

Nil Deltasının doğusundaki eş-Şarkiye kentinin Deyrib Necm kasabasında da Mursi taraftarları ile karşıtları arasında çıkan çatışmada 5 kişi yaralandı.

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, Mursi taraftarlarının Teravih namazı sonrası Mursi'yi destek için oturma eylemi düzenlediği ve ordu aleyhine slogan atmaya başlamasının ardından bir grubun eylemcileri taşladığı bildirildi. 

Halkla göstericiler arasında yaşanan çatışma nedeniyle Mursi taraftarlarından 5 kişi yaralandı, yaralananlar tedavi için kentteki devlet hastanesine kaldırıldı.

Şarkiye kenti güvenlik güçleri, tarafları birbirinden ayırmayı başardıklarını, olaya karışan Müslüman Kardeşler Hareketi üyesi 2 kişiyi, çatışmanın gerçekleştiği yerdeki bir mağazanın vitrinini tahrip ettikleri şikayeti üzerine gözaltına aldıklarını bildirdi.