BIST 9.486
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,16
HABER /  GÜNCEL

Baba oğula kanlı pusu

Arazi anlaşmazlığı yüzünden kavgalı olan akrabalar arasındak husumet ölümle sonuçlandı.

Abone ol

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde iddiaya göre köy yolunda pusu kuran E.B.U.(40), arazi anlaşmazlığı yaşadığı akrabası 55 yaşındaki Rasim Uzun ile oğlu 27 yaşındaki Davut Uzun öldürdü, 17 yaşındaki Savaş Uzun ise ağır yaraladı.

Olay, Ceyhan'a bağlı Akdam Köyünde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Uzun ailesinden amca çocukları arazi yüzünden bir süredir anlaşmazlık yaşanıyordu. Köy yolunda pusu kuran E. B. U.(40), motosikleti ile tarlaya gitmekte olan Rasim Uzun ve oğlu Davut Uzun'un yolunu kesti. Silahını çıkaran E.B.U. yakın mesafeden baba ile oğula kurşun yağdırdı.

Göğsü ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan baba ve oğul kanlar içinde yere yığıldı. Silah seslerini duyarak olay yerine gelen Şavaş Uzun baba ve ağabeyini kanlar içinde buldu. Şavaş Uzun kanlar içindeki babası ve ağabeyini ne olduğunu anlamaya çalışırken, E.B.U.'un silahından çıkan kurşunların hedefi oldu. Savaş Uzun da başından, sol kol ve göğsünden yaralandı.

Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen Jandarma ve 112 Acil servis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekiplerin yaptığı kontrolde, Rasim ve oğlu Davut Uzun'un öldüğü belirlendi. Ağır yaralı olan Savaş Uzun ise Ceyhan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hayati tehlikesi bulunan Savaş Uzun ameliyata alındı.
Olay yerinde yaşamını yitiren baba ve oğlun cesetleri yapılan ön otopsinin ardından Ceyhan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayı duyarak tarlaya gelen yakınları ise sinir krizi geçirdi.
Ceyhan Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler başka olayın yaşanmaması için köyde tampon bölge oluştururken, cinayetin ardından kaçan Ethem Beyaz Uzun'un yakınması için çalışma sürüyor.