BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.441,07
HABER /  GÜNCEL

Martin davası sonrası Obama'dan sükûnet çağrısı

ABD Başkanı Obama, ülkenin Florida eyaletinde Trayvon Martin adlı siyah bir genci öldürmekle suçlanan gece bekçisi George Zimmerman'ın mahkemece suçsuz bulunmasının ardından "sükûnet" çağrısında bulundu.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, ülkenin Florida eyaletinde Trayvon Martin adlı siyah bir genci öldürmekle suçlanan gece bekçisi George Zimmerman'ın mahkemece suçsuz bulunmasının ardından "sükunet" çağrısında bulundu.

Obama, Martin'in ölümünün Amerika için bir trajedi olduğunu, ama "ülkenin bir hukuk devleti olduğunu ve jürinin kararını verdiğini" söyledi.

Olay, Amerika'da ırka dayalı profilleme üzerine tartışmaları yeniden başlatmıştı.

Adalet Bakanlığı şimdi Zimmerman'ın cezai mahkemede yargılanıp yargılanamayacağına araştırdığını söylüyor.

29 yaşındaki Zimmerman, Cumartesi günü Trayvon Martin'in ölümüyle alakalı tüm suçlamalardan beraat etmişti.

Savcılar, Zimmerman'ın 26 Şubat 2012 tarihinde kapüşonlu sweatshirt giyen Martin'i ırkına bakarak incelediğini, ve bu yüzden mahallesinden yürüyerek geçtiği sırada ateş ederek öldürdüğünü öne sürüyordu.

Savunma avukatları ise Martin'in müvekkillerini yumrukladığını, başını kaldırıma vurduğunu ve Zimmerman'ın silahına ulaşmaya çalıştığını söyledi. Avukatları, Zimmerman'ın bu yüzden Martin'i meşru müdafaayla öldürdüğünü söylüyordu.

Pazar günü Trayvon Martin ülkedeki pek çok kilisede hatırlandı. Düzenlenen pek çok protestoya katılanlar adaletin yerini bulmadığına inanıyor.