BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Hatay ve Ankara'da olaylı gece

Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle başlayan protestolar devam ediyor. Ankara ve Eskişehir geceyi olaylı geçirdi

Abone ol

Antakya'da Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle başlayan gösterilerde, eylemcilere müdahale eden polis, çivili tahtalar ele geçirdi. Barikatların önüne yerleştirilen çivili tahtaların, panzer ve TOMA'nın lastiklerini patlatmak için hazırlandığı kaydedildi. 

Öte yandan Ankara'da da bir grup gösterici, Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünü protesto için Dikmen caddesini trafiğe kapattı, polis tazyikli suyla müdahale etti.

TAZYİKLİ SU VE GAZA TAŞ VE BİLYEYLE KARŞILIK

Eskişehir'deki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın cenazesinin ardından başlayan eylemler 5'inci gününe ulaştı. Akşam 21.00 sıralarında Armutlu Mahallesinde toplanan yaklaşık bin kişilik bir grup, Gündüz Caddesi girişinde kurdukları barikatın arkasından polise taş ve bilyelerle saldırdı. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba zırhlı araçlar ve TOMA müdahale etti.

Ekiplerin tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale ettiği gruplar da taş ve bilyeler atarak karşılık verdi. Polis ara sokaklara kaçarak dağılan göstericileri takip ederken, binaların tepesinden TOMA ve akrep araçlarına molotof bombası, yanan kanepe ve maytaplar atıldı. Göstericiler, yaktıkları lastikleri de emniyet ekiplerinin üzerine yuvarladı.

hatay.20130715074618.jpg

ÇATI KATINDAN ALEVYİ ÇEKYAT ATTILAR

Mahalle girişinde bulunan bir apartmanın çatı katındaki maskeli eylemciler, cadde üzerinde eylem yapan gruba müdahale eden TOMA ve Akreplerin üzerine alev alev yanan çekyat ve benzeri eşyalarını attı. Akreplerin üzerine molotof bombası atan gruba polis de biber gazı atarak karşılık verdi.

ANKARA'DA İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

Başkentte, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek amacıyla Dikmen Caddesi'ni barikat kurarak trafiğe kapatan göstericilerden 2 kişi gözaltına alındı.

Dikmen Caddesi'nde Gezi Parkı olaylarına destek için toplanan grup, barikat kurup yolu trafiğe kapattı. Topladıkları parke taşlarını polise atmaya hazırlanan gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.  

Polis, müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan göstericilerden 2 kişiyi gözaltına aldı. 

Barikatları kaldırıp caddeyi trafiğe açmaya çalışan polis ekiplerine yoldan geçen bir tır sürücüsünün de yardım ettiği görüldü.

ankara.20130715074632.jpg

KAMYON ŞOFÖRÜ EYLEMCİLERE İSYAN ETTİ

Ankara’da, yola barikat kuran göstericilere polis ekipleri müdahale etti. Müdahale sonrası yoldaki barikatı aşamayan kamyon şoförü ise duruma tepki gösterdi.

Akşam saatlerinde Çankaya, Dikmen Caddesi’nde toplanan grup yola barikat kurup ateş yaktı. Olay yerinde hazır bekletilen TOMA ve çevik kuvvet ekipleri, dağılmayan gruba ilerleyen saatlerde müdahale etti. Grup, gazlı ve sulu müdahaleyle kısa sürede dağıtıldı.

Yola çöp konteynerleriyle kurulan barikat sürücülere zor anlar yaşadı. Barikattan aşamayan kamyon şoförü aracından inerek yoldaki taşları ve çöpleri temizledi. Duruma tepki gösteren kamyon şoförü, kardeşinin ve dayısının oğlunun da çevik kuvvet olarak göreve başlayacağını dile getirerek polise destek verdi, eylemcilere ise tepki gösterdi. Kendi çabalarıyla barikatı temizleyip yoluna devam eden sürücü, direksiyon başında da tepkisine devam etti.

Müdahale sonrası ise gözaltına alınanlar oldu. Zırhlı araca bindirilen iki kadın polis merkezine götürüldü.