BIST 9.560
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.487,52
HABER /  DÜNYA

Her şey sahura yetişmek için

Ankara’da, Gezi olaylarını bahane ederek yola kurdukları barikatları ateşe veren grup, polise taş ve şişe fırlattı. Polis tüm uyarılara rağm...

Abone ol

Ankara’da, Gezi olaylarını bahane ederek yola kurdukları barikatları ateşe veren grup, polise taş ve şişe fırlattı. Polis tüm uyarılara rağmen dağılmayan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ederken, sahura yetişmeye çalışan bir TIR şoförü eylemcilere tepki gösterdi.
"Gezi Parkı" olaylarını protesto etmek isteyen grup, Dikmen Caddesi üzerinde toplandı. Göstericiler, devirdikleri çöp konteynırları ve söktükleri kaldırım taşlarıyla barikat kurdu. Polis, kurdukları barikatları ateşe veren göstericilere dağılmaları yönde uyarılarda bulundu. Uyarılara yanıt vermeye grup, polise taş ve şişe fırlattı. Bunun üzerine polis gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından göstericiler ara sokaklara kaçtı. Polis, ara sokaklara kaçan eylemcilerin izini sürdü. Olaylarda çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

"BU KADAR POLİSİN ÇEKTİĞİ EZİYETE BAKIN"
Eylemcilerin barikat kurduğu Dikmen Caddesi üzerinde sürücüler de zor anlar yaşadı. Sahura yetişmeye çalışan bir TIR sürücüsü, eylemcilere tepki gösterdi. Yoldaki barikatlar nedeniyle ilerleyemeyen sürücü, aracından inerek devrilen çöp konteynırları kenara çekmek ve kaldırım taşlarını temizlemek için uğraştı.
Yoldan geldiğini ve sahura yetişmeye çalıştığını ifade eden sürücü, "Hayırlı mübarek günde bu kadar polisin çektiği eziyete bakın. Bu eylemin amacı ne? Bu polislerin suçu ne? Polislere eziyet çektiriyorlar" diyerek eylemcilere tepki gösterdi. Kaldırım taşlarını temizledikten sonra aracına binen sürücü, olay yerinden ayrılana kadar da tepki göstermeye devam etti.
(İHA)