BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  DÜNYA

AK Parti’li vekilden Anayasa açıklaması

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, Anayasa yazımı konusunda, siyasi partilerin tarihi misyonu olduğunu hatırlatarak, "Siyasi parti...

Abone ol

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, Anayasa yazımı konusunda, siyasi partilerin tarihi misyonu olduğunu hatırlatarak, "Siyasi partilerin verdiği vaat var. Bu vaadi yerine getirmeleri lazım" dedi.
AK Parti Ankara Milletvekili İyimaya, Anayasa yazımı konusunda, siyasi partilerin tarihi misyonu olduğunu hatırlatarak, "Siyasi partilerin verdiği vaat var. Bu vaadi yerine getirmeleri lazım. Biz o noktadayız. Şu ana yapılan çalışmalar kısmi değişikliğe temel oluşturacak yerleri oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.
MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ise, yazım süreciyle ilgili olarak, yapılan çalışmaların bireyin hak ve hürriyetine yönelik olduğunu söyleyerek, bireyin hak ve hürriyetlerine konusunda geniş bir mutabakata vardıklarını ifade etti. Bal, şimdi yaptıkları çalışmanın başlangıç hükmünden itibaren ilk 3 madde ve her partinin kırmızı çizgisi diye tabir edilen bölüme geldiklerini belirterek, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak, darbe Anayasası’ndan Türkiye’nin kurtulmasını ve Türk milletinin önümüzdeki süreç içerisinde ve yüzyılı kucaklayan barışçı, demokratik, hürriyetçi bir Anayasa’na kavuşabilmesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Kırmızı çizgilerin çözümünde iki soruya verilecek cevap çok önemlidir ve herkes aklı Selim ile bu iki soruya doğru cevap verebilirse Türkiye ciddi bir çalışmanın ürünü olan bir Ana yasa’ya kavuşabilir" diye konuştu.

’’TARTIŞILAN KONU ANAYASA’NIN RENGİDİR’’
Bal, Anayasa Komisyonu için toplanan milletvekillerinin Anayasa yazımı için bir araya geldiklerini aktararak, "Tartışılan konu bu Anayasa’nın rengidir. Bu Anayasa’nın rengi elbette Türkiye Cumhuriyeti’nin rengidir. Bu Anayasa’nın rengi yapıldığı Türk milletinin rengidir. Bu Anayasa’nın rengi Türk vatandaşlarının rengidir ve bu değerleri oluşturmalıdır. Buna itiraz varsa çıksın millete anlatsın. Bizim ortaya koyduğumuz perspektif bu" dedi.
(İHA)