BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.438,79
HABER /  DÜNYA

İngiltere'den BM'siz müdahale!

İngiltere BM'nin desteği olmadan da Suriye'ye müdahale edebileceklerini ima etti.

Abone ol

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, "Birleşmiş Milletler'in oybirliğiyle ile vereceği destek olmadan, Suriye'ye karşılık vermenin mümkün olabileceğini" söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, BBC Radyo 4'e yaptığı açıklamada, Suriye üzerindeki diplomatik baskının işe yaramadığını belirterek, ülkesinin tüm seçenekleri değerlendirdiğini ve Birleşmiş Milletler'in oybirliği ile vereceği destek olmadan bir karşılık vermenin mümkün olabileceğini ifade etti. William Hague, "verilecek herhangi bir tepkinin uluslararası hukuka uygun olacağını" vurguladı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Suriye konusundaki görüş ayrılıklarını eleştiren Hague, "BMGK'nın sorumluluklarını üstlenmediğini" ifade etti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague dün yaptığı açıklamada ise, kimyasal silah saldırısının kanıtlarının şimdiye kadar yok edilmiş olabileceğini ve BM ekibinin Suriye'de ulaşabilecekleri konusunda "gerçekçi" olunması gerektiğini söylemişti.

Bu arada İngiltere Başbakanı David Cameron'dan Suriye'ye olası bir askeri müdahale kararı alınmadan önce konuyu parlamento gündemine getirmesi isteniyor. Cameron'ın tatilde olan parlamentoyu acil toplantıya çağırması istenirken, İngiliz Başbakanının Suriye'de muhalifleri silahlandırmak konusunda parlamentonunun onayını alma sözü verdiği ancak, askeri müdahale konusunda benzer bir vaadde bulunmadığı anımsatılıyor.

İngiltere ile ABD geçen hafta, Suriye rejiminin kimyasal silahlar kullandığının kanıtlanması halinde "ciddi karşılık" vereceği uyarısında bulunmuştu.