BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.433,79
HABER /  DÜNYA

Oyun fuarında askere alındılar

Almanya’da düzenlenen dünyanın en büyük bilgisayar ve teknoloji fuarı ’2013 GAMESCOM’da Alman ordusu açtığı stantla askerliğin zorunlu olmad...

Abone ol

Almanya’da düzenlenen dünyanın en büyük bilgisayar ve teknoloji fuarı ’2013 GAMESCOM’da Alman ordusu açtığı stantla askerliğin zorunlu olmadığı Almanya’da gönüllü askerlik için kayıt yaptı.
Bu yıl Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen ve dünyanın en büyük bilgisayar oyun ve teknolojileri fuarı olan ’2013 GAMESCOM’da yeni oyun konsolları ve oyunların tanıtımıyla birlikte binlerce genç ziyaretçi de fuara akın etti. 5 gün boyunca süren fuarda gençlerin en çok ilgisini çeken oyunların genellikle savaş ve taktik oyunları olması oyun severleri Alman ordusunun acemi asker toplamak ve Alman ordusuna kayıtlarını yapmak için benzersiz bir ortam oluşturdu. Zorunlu askerlik olmadığı için gönüllü askerlerden oluşan profesyonel Alman ordusu bu fırsatı değerlendirerek fuar alanında gerçek bir zırhlı savaş araç ve askerlerle stant açtı. Zırhlı aracın içine binmelerine ve fotoğraf çektirmelerine müsaade eden askerler önce oyun severlerin bu yolla ilgisini çekti daha sonra da orduya katılmaları için form doldurmalarını sağladı. Ordu subaylarının ilgilenen ziyaretçilere sürekli olarak alanda orduya katılmanın avantajlarını ve ne gibi şeyler yapabileceklerini anlattıkları fuarda Başçavuş Gyoergyi Biere İHA’ya yaptığı açıklamada, “Alman ordusu olarak oyun fuarındayız çünkü acemi asker kaydı yaptırmak için tam istediğimiz yaş aralığı olan 16-25 arası gençlerle buluşmamız bu sayede mümkün oluyor. Bundan da önemlisi buradakiler herhangi bir gençlik topluluğu değil, onlar oyun severler yani bu tip şeylere hali hazırda ilgi duyanlar. Kısaca bizim için bulunmaz bir hedef kitle. Sadece asker olarak değil, eğitim hizmetleri ve merkezde görev alma gibi seçenekleri de sunuyoruz. Biz oyunlarla fuardaki oyunlarla ilgilenmiyoruz. Bu oyunlarla ilgilenen insanlarla ilgileniyoruz ve bu tip kişilerin arasından saflarımıza katılarak ülkesine hizmet etmek isteyenlerin çokluğuna inanamazsınız. Bu tank benzeri zırhlı aracı buraya koymamızın nedeni de elbette oyun severler için bir mıknatıs etkisi yaratmak. Alman ordusu olarak buraya askeri savaş uçağı da getirebilirdik ama çok büyük olduğu için getirmedik" şeklinde konuştu. Artık dünya ve şartların değiştiğini de ifade eden Gyoergyi, eskisi gibi savaşların olmadığını dolayısıyla sadece parmağı tetik çekebilen kişilerin günümüz profesyonel orduları için yeterli olmadığını belirtti. Alman ordusu gibi ordular için nitelikli ve iyi askerler bulmanın her geçen gün zorlaştığını anlatan başçavuş, meselenin nicelik değil nitelik olduğunu vurgulayarak bilgisayar oyunlarında hedefi tam isabetle vuruyor olmaktan ziyade bu oyunlardaki taktik ve stratejileri anlıyor ve geliştirebiliyor olmanın daha önemli olduğunu kaydetti. Gyoergyi açıklamasında ayrıca, "Ben bir acemi asker toplayıcısı olarak herkese şans vermekten yanayım ama tüm hayatı boyunca bilgisayarda savaş oyunu oynamış bir kişinin daha iyi bir asker olacağını söyleyemem çünkü dediğim gibi mesele sadece bir silahı doğru ateşleyebilmek değil. Artık sosyal hayat ve takımdaki işbirliği bunun kadar önemli" dedi.
Hayatında sadece bir kez Call of Duty oynadığını söyleyen Gyoergyi, günümüz oyunların ne kadar gerçek pratiğe uygun olarak tasarlanmış olursa olsun yine de hiçbir zaman gerçek hayattakiyle karşılaştırılamayacağını ifade ederek denediği bilgisayar oynundan sıkılarak alış-veriş yapmayı tercih ettiğini anlattı.
(İHA)