BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,86
ALTIN 2.441,32
HABER /  DÜNYA

’’Filistin, İslam dünyasının milli meselesidir’’

Arap Devletler Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Muhammed El Fatih Naciri ile görüşen Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Em...

Abone ol

Arap Devletler Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Muhammed El Fatih Naciri ile görüşen Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Filistin sorunuyla ilgili olarak, “Filistin halkının meselesi Arap devletlerinin ve İslam dünyasının milli meselesidir.’’ dedi.
"Arap devletleri, Filistin halkının haklarını ve bağımsızlığını desteklemelidir" diyen Nezaket Emine Atasoy, “Arap Devletleri Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Muhammed El Fatih Naciri ile görüşmesinde “Filistin halkının meselesi Arap devletlerinin ve İslam dünyasının milli meselesidir. Arap devletleri, Filistin devleti halkının haklarını ve vermiş oldukları bağımsızlık mücadelelerini desteklemelidirler. Arap devletleri Filistin devletinin bağımsızlığını bütün dünyaya kabul ettirmelidirler. İsrail devletinin Filistin halkını vurmasına Arap devletleri müsaade etmemelidirler. En kısa zamanda İsrail ve Filisin arasında barış müzakereleri başlamalıdır. İki taraf devlet, İsrail ve Filistin arasında bir kalıcı barışa imza atılmalıdır. Arap devletleri birlikte hareket ederlerse barış müzakerelerini başlatabilirler ve kalıcı bir barışı sağlayabilirler. Gerekirse Arap devletler ligi İsrail Filistin barış antlaşmasının garantörü de olabilirler. Biz Türkiye konfederasyonlar topluluğu olarak her zaman ve her daim sonuna kadar kalbimiz ve yüreğimiz Filistin halkıyla beraberdir” dedi.

’’İSRAİL FİLİSTİN MESELESİ ÇÖZÜLÜNCE BÖLGEYE HUZUR VE İSTİKRAR GELECEKTİR’’
Arap Devletler Türkiye Temsilcisi Muhammed El Fatih Naciri ise “İsrail Filistin meselesi uzun yıllardır devam eden bir meseledir. Bizde Arap devletleri olarak bu bölgede İsrail Filistin meselesinin çözülmesinde iki ülke arasında kalıcı bir barışın sağlanması için mücadele ediyoruz. İnanıyorum ki İsrail Filistin meselesi çözülünce bölgeye huzur ve istikrar gelecektir. Arap devletlerinin barış, huzur ve istikrarı için ne gerekiyorsa yapılacaktır” ifadelerini kullandı.
(İHA)