BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Enes Türkiye’de tarih yazdı

Dünya devlerinin kadrosuna dahil etmek için yarıştığı Bursaspor’un 16 yaşındaki genç yeteneği Enes Ünal, Galatasaray’a attığı golle Süper Li...

Abone ol

Dünya devlerinin kadrosuna dahil etmek için yarıştığı Bursaspor’un 16 yaşındaki genç yeteneği Enes Ünal, Galatasaray’a attığı golle Süper Lig tarihine geçti.
İngiliz Chelsea, İtalyan Juventus, Alman Borussia Mönchengladbach ve Brezilyalı Santos gibi dev kulüplerin kadrosuna dahil etmek için birbiriyle yarıştığı Bursaspor’un genç yeteneği Enes Ünal, Süper Lig’in ikinci haftasında Galatasaray’a attığı golle tarih yazdı. Alt yapıda 108 maçta 181 gol atarak maç başına 1.68’lik gol ortalaması bulunan Enes, profesyonel ligde takımına beraberliği getiren golü attı. Enes, bu golle, Süper Lig tarihinde Batuhan Karadeniz’in elinde bulunan, "lig tarihinin gol atan en genç futbolcusu" unvanını elde etti.

BAŞARININ KENDİSİNİ DEĞİŞTİRMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ
Bursaspor Kulübü’nün eski futbolcularından Mesut Ünal’ın oğlu olan ve futbola 9 yaşında başlayan Enes, maç sonunda taraftarların coşkulu tezahüratları üzerine sahanın ortasına geçerek tribünlere ’üçlü’ çektirdi. 10 Mayıs 1997 doğumlu olan Enes, maç sonunda yaptığı açıklamada ise ilk olarak pası veren Batalla’ya, ardından da kendisine şans veren hocası Christoph Daum’a teşekkür etti. Gol atacağının içine doğduğunu anlatan Enes, bu başarının kendini değiştirmeyeceğini, çünkü arkasında kendisi gibi futbolcu olan örnek bir kişi olan babasının ve sevdiklerinin olduğunu söyledi.

"UMARIM GÜZEL GÜNLERİN BAŞLANGICI OLUR"
Tarih yazan Enes, twitter’da kendisini tebrik eden ve iyi dileklerde bulunan hayranlarına teşekkür ederek, "Umarım çok daha güzel günlerin başlangıcı olur" mesajını verdi. Enes, facebook sayfasında ise golün ardından çekilen sevinç fotoğrafını paylaştı. Hayran ve arkadaşları, tebrik mesajlarında başarıların devamını beklediklerini kaydetti.

AVRUPA’NIN EN İYİSİ SEÇİLMİŞTİ
Dünyaca ünlü futbol sitesi olan Goal.com’un İtalya servisi tarafından 1997 doğumlu oyuncuları kapsayan Avrupa’nın en yetenekli oyuncusu sıralamasında yeşil-beyazlıların genç yıldız adayı Enes Ünal ilk sırada yer almıştı. Sitenin Enes Ünal’ı tanıttığı yazıda genç golcü için ’’Yeni Burak Yılmaz’’ yorumu yapılırken, Enes’ten beklentilerin yüksek olduğu ve Burak’tan daha fazla potansiyele sahip olduğu ifade edilmişti.
(İHA)