BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  POLİTİKA

AK Partili vekil açılıma isyan etti!

İstifa eden İşbaşaran'ın ardından bir eleştiri de AK Partili Özcan'dan geldi. Özcan açılımı yerden yere vurdu.

Abone ol

Polisle tartışan ve hükümet-asker ilişkileri ile ilgili yaptığı açıklamalarının sonrasında istifa eden eden Feyzi İşbaşaran'ın ardından bu kez yine bir AK Parti milletvekili, partisini eleştirdi. Eleştiri, AK Parti Ankara Milletvekili Zekai Özcan'dan geldi. Fakat bu kez eleştirilerin nedeni demokratik açılım çalışmaları.

AK Parti Ankara Milletvekili Zekai Özcan, demokratik açılımın bireysel haklara yönelik çözüm için yapılmasını doğru bulduğunu, siyasi iradenin bu konuda ortaya koyduğu tavrı desteklediğini söyledi.

Ama Özcan, sorunun Kürt sorunu gibi etnik isimlerle anılmasına sıcak bakmadığını belirtti.

Özcan, "Çözümün etnik vurguyla olması mümkün değil. Sürecin gidiş şekli üniter yapıya zarar veriyor. süreç ayrı bir ulus olarak yorumlanıyor" dedi.

Sürecin Kürt sorunu olarak adlandırılmasının kamuoyunda da yanlış algılamalara yol açtığını belirten Özcan, "İnsanlar artık komşularının bile etnik kimliklerini merak edip sorgular hale geldi" diye konuştu.

"PKK'ya meşruiyet kazandırıldı"

Ankara Milletvekili Özcan, Habur'daki karşılama görüntülerini de değerlendirdi ve "Bu görüntüler ve sonrası hoş karşılanacak şeyler değil" yorumunu yaptı.

Özcan, "PKK'ya meşruiyet kazandırılmıştır" dedi; o görüntüleri "Tam bir rezalete dönüşmüştür" sözleriyle niteledi.

"TSK yıpratılıyor"

AK Partili vekil, süreçte TSK'nın iddia ve iftiraların odağı haline getirilerek yıpratılmaya çalışıldığını da söyledi.

Sürecin bazı AK Partili milletvekilleri tarafından sabote edildiğini de ileri sürdü.

Özcan, "Bu eleştirilerini partinin kurullarında dile getirdiniz mi?" sorusuna ise "Kızılcahamamam kampında söz istedim ancak sıra bana gelmedi" yanıtını verdi