BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Kent Yoksulluğu için Hindistanda

Türkiye, Kent Yoksulluğu'nun önlenmesi amacıyla Hindistan'da düzenlenen konferansa temsilci gönderdi.

Abone ol

Hindistan’ın Yeni Delhi kentinde 10-11 Aralık 2009 tarihlerinde “Kent Yoksulluğu: Şartlı Nakit Transferlerinin Uygunluğu” konulu bir konferans düzenlendi. Konferans Brezilya’da bulunan UNDP Uluslararası Politika Merkezi ve Yeni Delhi’de bulunan UNDP Hindistan Ofisi tarafından ortaklaşa organize edildi.

Konferansın düzenlenmesindeki amaç, Şartlı Nakit Transferleri (ŞNT) yardım sistemini tasarlayan ve uygulayan ülkeler arasında bölgesel deneyimlerin paylaşılması, programı yeni başlatan ülkelere politika desteği verilmesi ve yerel koşullara uygun tavsiyelerde bulunulmasıydı.

Konferansa Türkiye, Bangladeş, Hindistan, Endonezya, Pakistan, Filipinler ve Latin Amerika ülkelerinden temsilciler katıldı. Konferansta Türkiye’yi Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlıkta Dönüşüm Projesi Direktörü Savaş Yılmaz temsil etti. Yılmaz konferansta Türkiye’nin şartlı nakit transferi deneyimlerini anlatan kapsamlı bir sunum yaptı ve çalışma gruplarında yer alarak ŞNT’nin hedefleme mekanizmaları, izleme ve değerlendirilmesi, finansmanı gibi konularda detaylı açıklamalarda bulundu.

Şartlı Nakit Transferi uygulaması Türkiye’de ilk olarak 2001 yılında uygulamaya konulan Sosyal Riski Azaltma Projesi ile başlatıldı. Direktörlüğünü Yadigar Gökalp’in yaptığı Sosyal Riski Azaltma Projesi ile yepyeni bir yoksullukla mücadele programı Türkiye’de uygulanmaya başlanmış oldu. Eğitim ve sağlık yardımları ile yoksul ailelerimizin eğitim ve sağlık hizmetlerinden daha fazla yararlanmasını amaçlayan Şartlı Nakit Transferinden proje döneminde 2 Milyon 600 bin çocuk yararlandı. ŞNT destekleri proje sona ermesine karşın halen bütçeden ayrılan kaynaklarla devam ettirilmektedir.