BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dünya aile zirvesi İstanbulda

Yoksulluğun azaltılması amacıyla yürütülen projenin en önemli ayağı İstanbul'da başladı.

Abone ol

Yoksulluğun azaltılması, kadın ve çocuk yoksulluğu ve sosyal güvenliğin oluşturulması konularında çeşitli projelerde ve çalışmalarda bulunan Primsiz Ödemeler Genel Müdürü Yadigar Gökalp, Genel Müdürlüğü temsilen 4-7 Aralık 2009 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen Dünya Aile Zirvesine katıldı.

Birleşmiş Milletler çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Dünya Aile Örgütü (WFO), toplumsal bir kurum olarak ailenin, sosyal istikrar, gelişim ve ulusal güç konularında kilit rol oynadığını tespit ederek, bu kapsamda yaşam standartlarının yükseltilmesi, daha iyi eğitim ve sağlık bakımının temin edilmesi, bireysel imkanların genişletilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla uluslararası platformda aile ile ilgili konu, politika ve uygulamaların tartışılması gerektiğini savunmaktadır. Bu hedef doğrultusunda 2004 yılından beri her yıl düzenli olarak farklı ülkelerde, Bin Yıl Kalkınma Hedefleri esas alınarak “Dünya Aile Zirvesi” düzenlenmektedir.

2009 yılındaki zirvenin ülkemizde yapılması kararlaştırılmış ve bu zirve Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ve Dünya Aile Örgütü işbirliği ile düzenlenmiştir. Dünya Aile Zirvesi 5, “Dengedeki Aileler: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi” konusu ile, 4-7 Aralık 2009 tarihinde İstanbul’da Grand Cevahir Otelde gerçekleştirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın katılımıyla gerçekleştirilen zirve de, İspanya'dan Kolombiya'ya, Belçika'dan Angola'ya kadar yaklaşık 105 ülkeden kadın, aile ve sosyal işlerden sorumlu bakanlar, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile akademisyenler yer aldı.