BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.434,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Metiner'den Şükür'e tepki!

Hakan Şükür'in istifasını ilk tepki AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'den geldi.

Abone ol
AK Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'e ilk tepki Mehmet Metiner'den geldi. Metiner, Erdoğan'ın Şükür'e özel ilgi gösterdiğini söyleyerek bu değerin hatırına susmayı tercih etsin diye konuştu.

Metiner, Şükür'ün istifalarla ilgili dershaneleri gerekçe göstermesine ise "Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Sayın Başbakanın olduğu hiçbir ortamda cemaat ile KCK eş tutulmamıştır, kıyas bile yapılmamıştır" dedi.
 
İSTİFAYA BAHANE ARAMASIN
 
Metiner, Şükür'ün istifasına ilişkin açıklamasını okumadığını ancak hiçbir Ak Partilinin KCK ile cemaati bir tutmadığını belirterek, şöyle konuştu:
 
"İstifasına bahane aramasın. Mertçe ve dürüstçe davransın. Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Başbakanın kendisine gösterdiği olağanüstü değeri hiçe sayıyor. Başbakanın kimseye göstermediği bu değerin hatırına bari susmayı tercih etsin. Başbakanın olduğu hiçbir toplantıda KCK ile cemaati eşdeğer tutmamıştır, kıyaslanmamıştır bile. Bu tür açıklamalar hükümetle cemaatin arasını açmaya çalışan fitne gruplarının değirmenine su taşımaktan başka bir şeye yaramaz."