BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.500,91
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'den cemaat açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, dershanelerin kapatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kanal 24'te katıldığı televizyon programında dershanelerin kapatılmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

GÜLEN'İN OKULLARIYLA İFTİHAR EDİYORUZ

İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları:

"Fethullah Gülen Hocaefendi’nin dünya çapında açtığı okullar bizim iftiharımızdır. Bizim dış politikamızla cemaatin yaptıkları birebir örtüşüyor. Meclis’teki bütün müzakerelerde Ak Parti cemaatin yaptıklarının arkasında durmuştur. Ancak şimdi bize bir şey çıkar mı düşüncesiyle CHP cemaate sahip çıkar bir görüntüye bürünmüştür.

KIRAN KIRANA KAVGA DEĞİL KIRGINLIK

AK Parti ile Cemaat arasında kıran kırana bir kavgadan söz edilemeyeceğine düşünüyorum. Bir kırgınlık olabilir. Bu bir aile içerisinde anlaşmazlık uyuşmazlıktır. Bunu aile içerisinde halledebileceğimizi düşünüyorum.

DERSHANEYİ KALDIRMAK SORUNU ÇÖZMÜYOR

Sayın başbakan benim bakanlığım döneminde dershaneler ile ilgili çalışma yapılmasını istedi. Ben de o zaman ‘Dershaneler sonuçtur sebep değildir’ dedim. Bir kanunla dershaneyi kaldırmak bunu çözmüyor. O günkü şartlar altında bunu yapmak mümkün değildi. Kendisine bunu ikna edici delillerle arz ettim. Ama bugünkü şartlarda 2 yıllık süre verildi. Bu arada hükümet teşvik paketini açıklar dönüşümle ilgili. Bu uygulama görüldüğü zaman bir de sınav sisteminde değişiklikler yapıldığında insanların dershanede ısrar edeceği kanaatinde değildim."