BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.435,70
HABER /  DÜNYA

Bakan, kız çocuklarının üniversitelileşme oranını açıkladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Kadının bütün gücünü kalkınmanın parçası yapacağız. Kız çocuklarının üniversiteye gitme oran...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Kadının bütün gücünü kalkınmanın parçası yapacağız. Kız çocuklarının üniversiteye gitme oranını yüzde 13’den yüzde 35’e çıktık. Kadını yok sayan bir iktidar bunu yapabilir mi?” dedi.
2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı’nın görüşmelerinin yapıldığı Genel Kurul’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçe ve kesin hesapları görüşüldü. Görüşmelerde söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye’nin sosyal refahı sağlamış ülkelerin rakamlarına ulaşmak için büyük bir yol kat ettiğini söyleyerek, kız çocuklarının eğitimi için sosyal yardım kaynaklarından fonlamayı önemsediklerini belirtti.
2013 yılında 39 yurdun sağlandığını, 28 bin öğrencinin barınmasının sağlandığının altını çizen Bakan Şahin, 2023’de 100 bin sosyal konutun hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı. 43 bin vatandaşın işe yerleştirildiğini, 78 bin aileye gelir getirici proje desteği verdiklerini belirten bakan Şahin, yaşamın her alanına dokunan yardım sistemine hayata geçirdiklerini söyledi. Kadın meselesini toplumun kalkınması olarak gördüklerini ifade eden Bakan Şahin, “Kadının bütün gücünü kalkınmanın parçası yapacağız. Kız çocuklarının üniversiteye gitme oranını yüzde 13’den yüzde 35’e çıktık. Kadını yok sayan bir iktidar bunu yapabilir mi? Sigortalı kadın sayısına baktığınız zaman yüzde 100’lüt bir artış var. Üniversiteyi bitiren kadınlarımızın yüzde 70’i istihdamın içinde. İstihdamla mücadeleyi kamu olarak ayrı, özel sektör olarak ayrı çalışıyoruz” diye konuştu.
“Biz muhafazakar demokrat bir partiyiz. Aile değerlerini önemsiyoruz” diyen Bakan Şahin, aileyi güçlendirmenin kadını zayıflatmadığını, kadını güçlendirmenin aileyi zayıflatmadığını söyledi. 3 bin çocuğu 7 ayda yuva sıcaklığı ile buluşturduklarını açıklayan Şahin, “14 bin çocuğumuz var, hepsinin yaşam kalitesini artırmaya çalışıyoruz. İlk kez çocuk eylem planını oluşturduk. Çocukların yaşamına dair ne yapacaksak bunun altyapısını oluşturacağız” şeklinde konuştu.
1 yılda 2 önemli yasanın çıktığını belirten Şahin, “Şehit yakınları ile ilgili çıkarttığımız yasadan sonra 16 bin şehit yakınımız ve gazimiz kamuda işe yerleştirildi” açıklamasını yaparak şehit yakınları ve gazilerle ilgili bazı rakamları paylaştı.
Bakan Şahin, İsmail Korkmaz’ın annesine başsağlığı dilemediği yönündeki eleştirilere cevap vererek, “İsmail Korkmaz’ın annesinden başsağlığı dilemediğimi söylendi, eksik bilgi. Biz anaların arasında ayrım yapamayız, mezhep ayrımcılığı, bölgesel ayrımcılık yapamayız dedim, İsmail Korkmaz’ın annesinin acısı da benim acım dedim. Ben bu açıklamayı o gün kabinede ilk yapan arkadaşınızım. Ben bir anayım hiç kimsenin evlat acısana müsaade etmeyiz. Birilerinin de bunun üzerinden, acılar üzerinden siyaset yapmasına müsaade etmeyiz” dedi.