BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,78
ALTIN 2.505,94
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Kütüphane yağmasının gerekçesi nedir?

MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan, "Kütüphane yağmasının ardında AKP kadrolaşması mı var" diye sordu

Abone ol

Türkkan'ın gerekçesi ve soruları şöyle:

Dünya'daki bütün yayınların toplandığı ve dünyanın en büyük kütüphanelerinden olan "Milli Kütüphane"de yüzlerce yıllık 147 ton kitap, dergi ve gazetenin 15 ila 50 kuruş arasında Hurdacılara satıldığı, buradan alınan eserlerin ise kolleksiyonerlere ve sahaflara yüksek fiyatlarla satıldığı ve müzayedelerde bin liraya kadar alıcı bulduğu iddia ediliyor. 2007 ve 2011 yıllarında kütüphanede iki büyük tasnif işlemi yapılırken kütüphaneden bir "çöp" bile kaybolmamışken şimdi böyle bir durumun ortaya çıkması AKP'nin yeni kadrolaşma için atağa kalktığı olarak yorumlanıyor.

Bu Nedenle;

1-Temelleri 67 yıl önce atılan "Milli Kütüphane" de yüzlerce yıllık eserlerin Hurda San’a 15 ila 50 kuruş arasında satıldığı doğru mudur?

2-Hurda San’da çalışan birkaç işçinin bu kitapların değerli kitaplar olduğunu fark etmesi üzerine, Hurda San yetkililerinin bu kitapları Ankara’daki kolleksiyonerlere ve sahaflara sattığı doğru mudur?

3- Bu eserlerin müzayedelerde bin liraya kadar alıcı bulduğu doğru mudur?

4-Kütüphane'de kaç güvenlik görevlisi çalışmaktadır.

5-Güvenlik görevlileri kadrolu mudur? Yoksa taşeron bir firmanın çalışanları mıdır?

6-Kütüphane'de kapalı devre kamera sistemi var mıdır?

7-Daha önce 2007 ve 2011 yıllarında büyük bir tasnif işlemi yapılırken hiç bir "Yazma"nın kaybolmadığı kütüphanede şimdi böyle bir iddianın ortaya çıkması AKP'nin kadrolaşma stratejisiyle bir alakası var mıdır?

8-Şimdi Kütüphanede bazı isimler bu yaşananlardan dolayı günah keçisi seçilip görevden alınacak mıdır? Yerlerine yeni isimler atanacak mıdır?

9-Görevi Ertuğrul Günay'dan devraldıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda görevli bütün bürokratların istifasının istenmesi, Milli Kütüphane Başkanı ile 1 Başkan Yardımcısı ve 3 daire ve 7 şube müdürünün görevden alınması bu yaşananlarla bağlantılı mıdır?