BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Çelik'ten Demirtaş için dua

Demirtaş'ın 'Başbakan Allah'a şirk koşuyor' sözü AK Partili kurmayların gündeminde

Abone ol

AK Parti MYK Toplantısı'na katılmak için parti genel merkezine gelen kurmaylar gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ALLAH ISLAN ETSİN

Selahattin Demirtaş'ın basında yer alan ''Başbakan tekçi zihniyetiyle Allah'a şirk koşmaktadır'' sözlerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ise Demirtaş'ın açıklamalarıyla ilgili olarak, ''Allah ıslah etsin'' değerlendirmesinde bulundu.

KAFATASÇI YAKLAŞIM

Aynı soru bu kez Canikli, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'ye soruldu. Canikli,  BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarıyla ilgili olarak, ''BDP'nin ve sivil toplum örgütünün yaklaşımı ırkçı bir yaklaşımdır, kafatasçı bir yaklaşımdır'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın ''çok net olarak bu tartışılan konularla ilgili görüşlerini ifade ettiğini'' söyledi.

Canikli, şöyle konuştu:

''Şunu belirtmekte fayda var. BDP'nin ve sivil toplum örgütünün yaklaşımı ırkçı bir yaklaşımdır, kafatasçı bir yaklaşımdır ve Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne katkı sağlayacak bir yaklaşım değildir. Tümüyle reddediyoruz. Bu şekilde tartışılmasını dahi tehlikeli buluyoruz ve projenin bir parçası olarak görüyoruz.

Özellikle seçim öncesinde insanların siyasi kanaatlerini belli yerlere kanalize etmek amacıyla tezgahlanmış terör örgütü ile bağlantılı bir proje olarak görüyoruz tümüyle reddediyoruz. Dün sayın Başbakanımız da çok net olarak ifade etti. Sayın Demirtaş'ın bu görüşmelerini bu konuşmalarını da ciddiye almıyoruz açıkçası.

Hiçbir şekilde de bu milletin Türk milletinin bu tür projelere prim vermeyeceğini bir kez daha ifade ediyoruz. Çok net ifade ediyoruz. Hiçbir güç, hiç kimse amacı ne olursa olsun nereden kaynaklanırsa kaynaklansın ister PKK ya da başka orijinli olsun bu ülkenin birlikte yaşama iradesini ortadan kaldıramayacaktır. Buna kesinlikle müsaade edilmeyecektir."