BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'li Çelik'e göre ibretlik durum

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç yargılanan sanıkların dokunulmazlık için aday göseteren muhalefete tepki gösterdi.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, ''Daha düne kadar 'Dokunulmazlıklar kalsın' diyenlerin bugün yargılanmakta olan isimleri dokunulmazlıktan yararlanmak üzere milletvekili aday listelerine alma girişimleri doğrusu 'ibreti alem' bir durumdur'' dedi.

Bursa'daki Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde partisince düzenlenen ''Türkiye Bulaşmaları''nın Bursa ayağına katılan Kılıç, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Siyasetin tek limanı ahlaktır'' diyen bir genel başkanla çalışıyoruz'' diyen Kılıç, siyaseti, bu ahlak zemini üzerinde Türk insanına hizmet aracı olarak gördüklerini, siyaset kurumunu itibarsızlaştırmaya yönelik girişimleri de ibretle izlediklerini ifade etti.

Kılıç, bir gazetecinin ''Ergenekon sanıkları seçimler öncesi aday gösterilmek isteniyor. Yüksek yargı üyeleri de aday oluyor, bunu nasıl yorumluyorsunuz?'' sorusuna Kılıç, şu yanıtı verdi:

''Daha düne kadar 'Dokunulmazlıklar kalsın' diyenlerin bugün yargılanmakta olan isimleri dokunulmazlıktan yararlanmak üzere milletvekili aday listelerine alma girişimleri doğrusu 'ibreti alem' bir durumdur. Türkiye'de davalarda ağır ithamlarla yargılanan isimlerin akıbetlerinin ne olacağı, tamamen hakimlerin ve savcıların işidir, bağımsız yargının işidir. Bu davalar hangi istikamette karara bağlanacak, siyasilerin bilmesi de yönlendirmesi de mümkün değildir. Yargılanan isimlerin CHP ve MHP'den dokunulmazlık zırhına kavuşturulmak üzere aday yapılmak istenmesi, hukuk adına da siyaset adına da demokrasi adına da son derece düşündürücüdür. Gereği üzerinde Türk milleti düşünecektir ve milletimiz gereği üzerindeki düşüncelerinin tezahürünü 12 Haziran'da sandığa mutlak suretle yansıtacaktır.''

''BAKALIM HANGİ PARTİDEN ADAY OLACAK?''

Kılıç, milletvekili adaylığı için yüksek yargıdan gelen istifaları da ''Herkes yasal ve anayasal haklarını kullanmakta sonuna kadar özgürdür'' şeklinde değerlendirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

''Ama yaklaşık 3 gün önce CHP grup başkanvekillerinden biri mecliste düzenlediği basın toplantısında AK Partiden aday olmak üzere istifa eden bir yargı mensubunu diline dolamış ve onun üzerinde AK Parti'ye yine 'yandaş yargı' ithamlarından bulunmuştu. Ben şimdi merak ediyorum; YARSAV Başkanı istifa etti, bakalım hangi partiden aday olacak? HSYK'nın eski başkanı görevinden istifa etti; bakalım hangi partiden aday olacak? Başbakan ve Cumhurbaşkanına dava açmaya teşebbüs eden Sincan Ağır Ceza reisi görevinden istifa etti, bakalım hangi siyasi partiden aday olacak? Onlar aday oldukları gün partileri hakkında da kendileri hakkında da söylenmesi gerekenleri söyleriz.''

''PROVOKASYON İDDİALARI''

AK Parti olarak yaklaşık 3 ay sonra yapılacak seçimlere meşru, temiz bir zemin içerisinde hazırlanma kararlılığı içinde olduklarını dile getiren Kılıç, ancak terör eylemlerinin artacağına yönelik birtakım duyumlar aldıklarını bildirdi.

Terörist saldırılarla ilgili birtakım provokasyon iddialarının seslendirildiğini belirten Kılıç, şöyle devam etti:

''Terör örgütü ve yandaşı çevreler askere ve polisimize yönelik birtakım saldırı iddialarında bulunmaktadırlar, tehditkar tavır takınmaktadırlar. Bunlar her seçim öncesi yaşanan gelişmelerdir. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa referandumu öncesinde de terör örgütü ve yandaşı çevreler yine sandığın üzerine silahların gölgesini düşürmek istemişlerdir.

2007 yılında Cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesine yönelik Anayasa referandumunda oy kullanma işleminin başladığı dakikalarda yine terör örgütü yandaşı çevreler, Dağlıca karakolumuza saldırmak suretiyle 12 askerimizi şehit etmiş ve sandığın üzerine şehit cenazeleriyle etki etme girişiminde bulunmuşlardır. Bu tür çirkinliklere, bu tür senaryolara bu tür cunta planlamalarına Türk siyasetini biz teslim etmeyiz. Türk insanı da temiz vicdanını ve oyunu bu tür karanlık kirli ilişkilere senaryolara teslim etmeyecektir.''