BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.437,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

AK Partili Bitlis Adilcevaz Belediyesi'nde kriz! İşçiler 6 aydır maaş alamıyor

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinin AK Partili belediyesinde maaş krizi yaşanıyor. Belediye işçileri, 3 yıldır maaşlarının düzensiz ödendiğini ve son 6 aydır da hiç maaş alamadıklarını söyledi.

Abone ol

Daha önce de gündeme gelen AK Partili Bitlis Adilcevaz Belediyesi'ndeki maaş krizi devam ediyor.

Belediye çalışanları, "bütçe yetersiz" iddiasıyla 3 yıldır maaşların düzensiz ödendiğini, 6 aydır ise tek kuruş ücret almadıklarını belirtti. Evlerine ekmek götüremeyen işçiler, zor durumda.

Hacizlik oldular

Konuyu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) de ilettiklerini anlatan belediye çalışanları, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Alın terlerinin karşılığını alamayan işçilerin bir kısmı hacizlik de oldu.

"Para yok isteyen işi bıraksın"

İşçilerin iddiasına göre, haklarını isteyenlere belediye yönetimi tarafından kaynak olmadığı belirtilerek, "Para yok, isteyen işi bıraksın" diye yanıt veriliyor.

Adilcevaz Belediye Belediye Başkanı Necati Gürsoy

"İstifaya zorlanıyoruz"

Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren işçiler, "Çok mağduruz, yuvası dağılan arkadaşlarımız var. 3 yıldır yaşıyoruz biz bunu, kimse sesimizi duymuyor. Her yere başvurduk, 'Ödenecek' diyorlar, ödemiyorlar. Hakkımızı aradığımızda da baskı altına alınıyoruz, istifaya zorlanıyoruz" dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Asgari ücret 2020'de ne kadar olacak? Asgari ücreti belirleyecek TÜİK rakamı
Foto Galeri Asgari ücret 2020'de ne kadar olacak? Asgari ücreti belirleyecek TÜİK rakamı Galeriye Gözat