BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.301,39
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'li başkan beraat etti

Giresun'un Espiye İlçe Belediye Başkanı AK Partili Erol Karadere ve 4 belediye personeli, 'İrtikap ve Suç İşlemek İçin Örgüt Kurmak suçlamasıyla' tutuksuz yargılandıkları davada beraat ettiler.

Abone ol

Giresun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edilen duruşmaya, Belediye Başkanı Erol Karadere, Başkan Yardımcısı İbrahim Yanık, Fen İşleri Müdür Vekili Selim Dursun Ali Gürsoy, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Mustafa Bodur ve memur Mehmet Kılıç'ın avukatları katıldı. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Şahin, sanık avukatlarının savunmalarını aldıktan sonra mahkeme heyeti Karadere, Yanık, Gürsoy, Bodur ve Kılıç'ın beraatine karar verdi.

Giresun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz Eylül ayında düzenlenen operasyonda, Belediye Başkanı Erol Karadere'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi irtikap ve suç işlemek için örgüt kurmak suçlamasıyla gözaltına alınmış, Karadere ve 4 belediye çalışanı tutuklanırken 5 kişi serbest bırakılmıştı. Başkan Karadere ve 4 belediye çalışanı Ocak ayında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.