BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,07
HABER /  GÜNCEL

Palalı saldırı davasında flaş gelişme

Savcı, palalı saldırı şüphelisinin serbest bırakılmasına itiraz etti.

Abone ol

Talimhane’de göstericilere pala ile saldıran S. Ç İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından 6136 sayılı kanuna muhallefet ve halkı korku kaygı ve panik yaratacak şekilde meskun mahalde ateş ettiği iddiasıyla sevkedildiği nöbetçi mahkemede tutuklandı.

Pala ile göstericilere saldıran ve esnaf olduğu belirtilen S.Ç, cumartesi günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Nöbetçi savcılıkta yapılan sorgunun ardından S.Ç tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, şüphelinin üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutuklanmanın bir tedbir olması, şüphelinin sabit ikametgah sahibi olmalarını ve kaçma şüphelerinin bulunmamasını da göz önünde bulundurarak tutuklanma talebinin reddine karar verdi.

Bugün soruşturma dosyası Başsavcılık tarafından savcı Veysi Büyükkılıç’a verildi. Soruşturma dosyasını inceleyen savcı Büyükkılıç, şüpheli S.Ç’nin serbest bırakılmasına itiraz etti. Sulh Ceza Mahkemesi’ne itiraz eden savcılık, ‘suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumunu’ gerekçe göstererek tutuklanmasını talep etti.