BIST 8.887
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,15
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'den Şehir Üniversitesi açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son günlerde çıkan haberlerle kamuoyunda sıklıkla tartışılan Şehir Üniversitesi'nin durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Şehir Üniversitesi ile ilgili durumun siyasi tarafı olmadığını ifade eden Çelik; Şehir Üniversitesi'nin usule aykırı işlemle kredi almak istediğini kaydetti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK Toplantısının ardından açıklama yaptı. Çelik, Şehir Üniversitesi ile ilgili sorulan soruyu da yanıtladı.

CHP'li yöneticilerin yaptığı açıklamalar

Şehir Üniversitesi ile ilgili tartışma uzun zaman gündem oldu. Yönetim kurulundan çok sık açıklama yapıldı. Gelinen noktada, Şehir Üniversitesi'yle ilgili sürecin 'siyasal öç' olarak değerlendirilmesi, hem oranın yönetim kurulundan yapılan açıklamalarla hem de CHP'li yöneticilerin yaptığı açıklamalar karşısında bizim de bir şey söylememiz gerekiyor.

Bir üniversite meselesinin bu şekilde siyasallaşmasından da fevkalade muzdaribiz. Bu kadar üniversite açmış Cumhurbaşkanımıza dönük olarak, hükümetlerimize, partimize dönük olarak kullanılan bu ifadeler tamamen yanlıştır, kınanması gereken ifadelerdir. Esasında burada kamu bir yük almaktadır. Yani üniversitenin yanlış yönetilmesinden doğan zaafı gidermek için borçları kapatmak, bu borçları devralarak bir yük almaktadır.

Cumhuriyet tarihinde en çok üniversite açmış hükümetiz 

Üniversitedeki hocaların ilmi birikimine hürmetimiz büyüktür. Ve bu ilmi birikimin heba edilmesi mümkün değildir. Aynı zamanda burada okuyan çocukların hiçbir şekilde herhangi bir haktan mahrum edilmeleri söz konusu değildir. Bir üniversiteyi yok etmekle suçluyorlar. Cumhuriyet tarihinde en çok üniversite açmış kişi Cumhurbaşkanımızdır, hükümetlerimizdir. 

Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde bu üniversiteye bir arsa tahsis edilmiş. Olayın hiçbir siyasi tarafı olmamasına rağmen, bu bir şekilde üniversite yönetimi tarafından ve CHP heyetinin yaptığı açıklamalarla siyasal bir renk verilmeye çalışılmıştır. Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde buraya tahsis edildi. 

Kanunlara da aykırı, uygulamalara da

Daha sonra problem şöyle gelişiyor: Bu üniversite, cumhurbaşkanımızın cumhurbaşkanı olmasından sonra başbakanlıkça tamamen bu üniversiteye hibe ediliyor. Bu daha önce hiçbir üniversiteye yapılmamış. Kanunlara da aykırı, uygulamalara da. Daha sonra üniversite bankadan kredi almak için, kendisine hibe edilmiş araziyi bankaya teminat olarak gösterip kredi alıyorlar.

Mesele hocalara ya da öğrencilere yönelik bir uygulama değildir. Üniversitenin yanlış yönetilmesiyle ilgili bir meseledir. Bu üniversitenin hami üniversitesi Marmara Üniversitesi'dir. Dolayısıyla hami üniversite yönetimi devralacaktır.