BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den 'paralel istifa'ya ilk tepki

Fethullah Gülen'in kitabıyla basın toplantısına çıkan AK Parti Şırnak İl Başkanı'na partisinden ilk tepki geldi.

Abone ol

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Fethullah Gülen kitabiyla basın toplantısına çıkarak istifa eden AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir'le ilgili konuştu. Gül, "Başbakanımıza, millete, hükümete kast eden illegal ve paralel bütün yapılanmalar ve oluşumların hiçbir şekilde barınamayacağını bu vesileyle ifade etmekte fayda var" dedi.

AK PARTİ'DE İSTİFALAR SÜRECEK Mİ?

Gül, "Görevlerinden istifa eden AK Parti il başkanları" ile ilgili soru üzerine, "Her parti, teşkilat anlamındaki bu tür ihtiyaçlarını gözden geçirir. Bu tür tasarruflar rutin tasarruflardır, kararlardır, AK Parti de bu anlamdaki çalışmalarını yapmıştır" dedi.

'PARALEL OLUŞUMLAR AK PARTİ'DE BARINAMAZ'

Partiden istifa eden Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir'in, istifasını açıkladığı basın toplantısına Fethullah Gülen'in kitabı ile çıktığını anımsatan Gül, şöyle konuştu: "Başbakanımız hakkında iddianame hazırlayan paralel yapı ile AK Partili ne il başkanımız ne de üyemizin hiçbir bağlantısı olamaz. Paralel yapı sadece genel başkanımıza, Başbakan'ımıza değil... Sokakları terörize ederek, kumpaslar kurarak milletin iradesini sakatlama yönünde birtakım illegal yapılanmalar içerisine girmiştir. AK Parti bünyesi içerisinde, Başbakanımıza, millete, hükümete kastteden illegal ve paralel bütün yapılanmalar ve oluşumların hiçbir şekilde barınamayacağını da bu vesileyle ifade etmekte fayda var." 

AK Parti'de 'paralel istifa' şoku! (TIKLA OKU)