BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.452,46
HABER /  MEDYA

Türkiye Sabah'ın reklamlarını konuşuyor

Böylesi reklamlar ne görüldü ne duyuldu? Sabah gazetesinin iki reklam filmi çok tartışalacak.

Abone ol

17 Aralık sürecinde cemaatin yapılanmasına savaş ilan eden hükümete yakın Sabah gazetesi, mücadelesini reklamlara taşıdı.

Sabah'ın yeni reklamları içeriği ve verdiği mesajlarla gündeme oturacak. Bugüne kadar ki en farklı en çılgın reklam filmi olmaya aday olan görüntülerde ülke gündemini meşgul eden iki konu ele alınıyor.

Aynı olayın iki yüzü farklı metinlerle anlatılıyor. Görüntülerde paralel yapının emniyet-savcı- hakim ayağı ve gözaltı görüntüleri veriliyor. CD'ler, tapeler iddianame metinleri eşliğinde paralel yapı mesajı veriliyor.

Videonun sonunda ise "Tarih neyin doğru olduğunu er ya da geç yazar. Şimdiden bilmek isteyenler ise Sabah okur..." ifadesi çıkıyor.

SABAH'IN GÜNDEMİ PARALEL YAPI

Sabah gazetesi, cemaatle yatıp cemaatle kalkıyor. 1 Haziran'da yenilenen seçimlerin ertesinde gazetenin manşetinde seçim sonuçları değil cemaat haberi vardı.

ZAMAN'IN REKLAM FİLMİ DE TARTIŞILMIŞTI

Tartışılan reklam filmi, Zaman'ın bir süre önce çektiği 'Zaman kardeşlik zamanı' adlı reklamını hatırlattı. Medyada ve kamuoyundaki bölünmüşlük ve gerilimli havayı Zaman'ın bertaraf ettiği mesajı veriliyordu. Cemaate yönelik suçlamaların gölgesinde çekilen reklam filmi sosyal medyada çok tartışılmıştı.

PARALEL YAPI

ÇÖZÜM SÜRECİ