BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Gezi, Cemaat ve CNN bombaları!

Başbakan Erdoğan AK Parti grubunda yaptığı Gezi açıklaması ile yine çok konuşulacak. Canlı yayında gözaltına alınan CNN muhabirine bakın ne dedi.

Abone ol

İNTERNET HABER - Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında Gezi'nin yıldönümü ve CNN muhabiri ile ilgili bomba açıklamalar yaptı.

Canlı yayında gözaltına alınan uluslararası haber kanalı CNN International'ın muhabiri Ivan Watson'a 'dalkavuk' diyen Erdoğan, "bunlar adeta ajan görevi icra ediyorlar" dedi.

AK Parti grubundaki konuşmasının büyük bir bölümünü Gezi olaylarının yıldönümüne ayıran Erdoğan, CHP'den MHP'ye, sanatçılardan uluslararası medya kurubu CNN'e kadar herkesi işbirliği yapmakla itham etti.

GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER

CHP'nin halkı sokağa çıkartıp polisle çatıştırmak için her türlü oyunu oynadığını öne süren Erdoğan, şöyle konuştu;

"Gezi olaylarının yıl dönümünde yine CHP vardı, milletvekilleri vardı, ellerinden gelen her türlü oyunu oynadılar. CHP il ilçe başkanlıkları cumartesi günü, çeşitli illerde lojistik merkez görevi yaptılar. Gençleri sokağa çıkartmak için, sokakta polisle çatışmaya girmek için çağrı yaptılar. CHP ve o marjinal terör örgütlerinin çağrısına rağmen karanlık senaryo devreye sokulamadı. Polisimizin dik duruşu sayesinde geldikleri gibi gittiler. Bundan önceki gezi’de onlara destek veren sermaye vardı. Onlardan da destek gelmeyince şimdi çırılçıplak ortada kaldılar. İstanbul’un lüks kafelerinde isyan çağrısı yapanlar cumartesi günü avuçlarını yaladılar. "

CNN DALKAVUĞU

Başbakan Erdoğan'ın zehir zemberek Gezi açıklamasından canlı yayında gözaltına alınan CNN International muhabiri Ivan Watson'da nasibini aldı. Erdoğan ünlü haber kanalının muhabiri için 'ajan' iddiasında bulundu ve şunları söyledi;

-"Bir tane o CNN’nin dalvakuğu oralarda bir şeyler yapmaya çalışıyor. CNN International yerlisi, geçen yıl 8 saat aralıksız yayın yaptı. Niye? Ülkemi karıştırmak için. Şimdi de suçüstü yakalandı. Bunların böyle hani özgür tarafsız bağımsız basın diye bir şeyleri yok. Bunlar görevli görevli, bunlar adeta ajan görevi icra ediyorlar."

ak-parti-grup-toplantisi-erdoğan.jpgPENSİLVANYA AVUCUNU YALADI

Erdoğan, Gezi'yle ilgili konuşmasının finalinde Pensilvanya'daki Fethullah Gülen'i de andı. Cemaat cephesi için de şunları söyledi;

-"Pensilvanya’dan kaos çıkması için avuçlarını ovuşturanlar gazetelerini TV’lerini Twitter’daki maskeli korkaklarını görevlendirenler de onlar da avuçlarını yaladılar. Gezi olaylarının yıl dönümünde, nefret dilini faşizmin İslamafobinin dilini kullananlar avucunu yaladılar.

SANATÇILARA DA ÇATTI

-Sanatçı müsveddesi hala bunun ağaç melesi olmadığını söylüyordu. Camiye girerek orada her türlü, bizim cami adabımızın aksine, orada her türlü bira şişelerine varıncaya kadar, ayakkabılarıyla camiye girenleri nasipsiz olarak savunanlar var. hemen ilerisinde dozerle yaya kaldırımlarını söktüler. Biraz ileri gittiler başbakanlık ofisimizi yakma girişiminde bulundular. Duvarlara yazdıkları yazılar unutulamaz. Onlar tamamıyla küfürname. Kendi kişiliklerini ortaya koydular.

YANLARINA KAR MI KALACAK?

-Camiye girerek orada her türlü, bizim cami adabımızın aksine, orada her türlü bira şişelerine varıncaya kadar, ayakkabılarıyla camiye girenleri nasipsiz olarak savunanlar var. hemen ilerisinde dozerle yaya kaldırımlarını söktüler. Biraz ileri gittiler başbakanlık ofisimizi yakma girişiminde bulundular. Duvarlara yazdıkları yazılar unutulamaz. Onlar tamamıyla küfürname. Kendi kişiliklerini ortaya koydular. Başbakan bunları savunsun, başbakan gerilimci. Bunları söylemeyecek miyiz? Bunları millete tanıtmayacak mıyız? Yanlarına kar mı kalacak?

CHP DE ARTIK HAŞHAŞ ALMAŞA BAŞLAMIŞ

-CHP’de bu sorgulamadan kurtulmak için farklı gündemlere sarılıyor. Kendisini temize çıkartmaya çalışıyor. Kamuoyunda Balyoz davasıyla ilgili rapor hazırlamışlar. Yeni dostları yol arkadaşları olan Pensilvanya örgütüne en küçük bir eleştiri yok. Bütün sorumluğu hükümete Genelkurmay’a Yargıtay’a yıkma peşindeler. Genelkurmay başkanına hakaret ettiler. CHP de artık haşhaş almaya başlamış. Yeni yol arkadaşlarına çok hızlı uyum sağladılar. Genelkurmay başkanlığımız gerekli açıklamayı yaptı. Dava açacaklarını ifade ettik. Biz de bunun peşini bırakmayacağız. Yargı önünde hesabını elbette soracağız. Ama bir temel ilkeyi hatırlatmak isterim. Biz bu davanın hakimi savcısı da değiliz. Bizden hukuka müdahale etmemizi bekliyorlarsa daha çok beklerler.

ERDOĞAN'I SİNİRLENDİREN CNN MUHABİRİ