BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.445,03
HABER /  POLİTİKA

AK Partiden muhalefete yeni yıl mesajı

AK Parti kurmayları muhalefete mesajını İNTERNETHABER aracılığı ile verdi: "Muhalefetin değişmesi büyük ikramiye gibi..."

Abone ol


H.Kübra KOCAOĞLU
İNTERNETHABER

ANKARA- 2009 yılı iktidar ve muhalefet partileri arasında çetin polemiklerle geçti. Muhalefet ve iktidar bir türlü uzlaşamadı. Uzlaşamadıkları konuların başında " demokratik açılım " geliyor. Yılın son gününde AK Parti kurmayları muhalefete seslendi. AK Parti kurmaylarına göre; "Yeni yılda muhalefetin olumlu yönde değişmesi, büyük ikramiyenin bir kişiye çıkması kadar uzak bir ihtimal." İşte AK Parti kurmaylarının yeni yıl mesajları...

KILIÇ'TAN BÜYÜK İKRAMİYE BENZETMESİ

AK Parti Grup başkanvekili Suat Kılıç:
"2010 yılının demokrasi ve hukuk yılı olmasını diliyorum. Milletimize huzur ve barış getirmesini diliyorum. 2010'un muhalefet partilerine de çözüm ortaklığı ve işbirliği anlayışı yağdırmasını diliyorum. Biliyorum ki, Milli Piyango'da büyük ikramiyenin tek seferde bir kişiye çıkma ihtimali ne kadar düşükse muhalefetin de köklü sorunların çözümü için destek verme ihtimali o kadar düşük. Ama yine de sözkonusu insan olunca, umudu kesmemek lazım."

HUZURLU YILLAR BAŞLAR
İktidar ve muhalefet arasında, toplumun tüm katmanları, her yaştan insanların arasında, her fikirden, her dünya görüşünden insanlar arasında huzur ve birlik tohumlarının yeşerme imkanı bulduğu bir yıl olmasını temenni ediyorum.
2010 yılıyla birlikte, yeni yüzyılın yüzde 10'unu geride bırakmış ve Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'e biraz daha yaklaşmış olacağız. Eğer ki 2010 yılı milli birlik ve kardeşlik projesi çerçevesinde geçirilebilirse, terör ve güvenlik önlemleri asgari düzeye çektiğimiz bir yıl olursa takip eden yıllar topluma huzur getirecektir.

BOZDAĞ: "SORUNLAR BUZDOLABINDAN ÇIKARILDI"
AK Parti Grup başkanvekili Bekir Bozdağ:
"2010 yılının hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Umarım her bir insanımız için umduklarının düşündüklerinin gerçekleştiği bir yıl olur. Ülkemiz içinde Türkiye'nin sorunlarını çözerek daha güzel noktalara geldiği bir yıl olur. "

2009 yılı 1 Ocak'tan itibaren pek çok konunun konuşulduğu, dolu dolu bir yıl oldu. Şimdiye kadar konuşulmasına bile cesaret edilemeyen konularda çözüm endeksli konuşulan bir yıl oldu. Demokratik açılım ve terör konusunda adımlar atılan, Ermenistan- Türkiye ilişikilerinin normalleştirilmesiyle geçen, protokollerin imzalandığı bir süreç oldu. Bunlar tartışıldı. Alevi inancına sahip vatandaşların sorunlarına ilişkin çözüm odaklı çalışmalar yapıldı. Bu konular bugüne kadar tartışılmayan konulardı. Fakat 2009'da bu konuların devlet katında, bizzat devlet tarafından tartışılması çok çok önemli bir olaydır. Türkiye'nin buzdolabında duran sorunların çıkarılıp tartışıldığı önemli bir yıl olmuştur 2009. Türkiye, 2009'da sorunları için ciddi adımlar atan bir ülkeydi.

"IMF OLMADAN KRİZ AŞILDI"
ABD'de başlayıp diğer ülkelere yayılan ekonomik krizin, hükümet politikaları sayesinde Türkiye'de herhangi bir banka ya da şirket batmasına izin vermeyen bir kriz yönetimiyle atlatıldığını görüyoruz. Pek çok ülke bu dönemde IMF ile anlaşma imzaladı. 2001'de ithal bir Bakan gelmişti ve sorunları IMF ile çözmeye çalışmıştı. Şimdi IMF ile anlaşma imzalamadan krize karşı başarı gösterdi Türkiye. Tüm bu sorunların çözümü için 2010'da da çalışmalar devam edecek. Ekonomik alanda da bir toparlanma olacağını düşünüyorum.

"BÜTÜN PARTİLER DİYALOG YOLUNU AÇIK TUTMALI"
AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu: "2010 yılı 2009'dan daha aydınlık daha çok demokrasinin temin edildiği bir yıl olacak. Bilhassa bütün partiler diyalog yolunu açık tutmalı. Biz bunu tememnni ediyoruz. Sorunları birlikte oturalım, konuşalım istiyoruz. Vatandaş da bunu istiyor. Herkes için iyi bir sene diliyorum."