BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.492,53
HABER /  MAGAZİN

Ünlü şarkıcının Umre gözyaşları

"Mazhar Olmak' isimli bir kitap yazan sanatçı Mazhar Alanson, gittiği ilk umre ziyaretinde nasıl ağladığını anlattı

Abone ol

Alanson'un kitabında, hayatına dair anılarının yanı sıra; şiirleri, şarkı sözleri ve besteleri bulunuyor

Sanatçı Mazhar Alanson, hayatı, şiirleri, şarkı sözleri ve bestelerini, "Mazhar Olmak' isimli bir kitapta topladı. Sanatçının el yazısıyla basılan ve bir "günlük" tadındaki 163 sayfalık "Mazhar Olmak" kitabında Alanson, gittiği ilk umre ziyaretinde nasıl ağladığını anlattı. Medine'de teravih namazı sırasında okunan duada, Peygamber Hz. Muhammed'in insanları daha iyi görebilmek ve sesini duyurabilmek için kütüğe çıktığı anı hatırladığını belirten Alanson, o anı şu cümlelerle aktarıyor:

'ULAN MAZHAR! KÜTÜK BİLE AĞLAMIŞ'

"Efendimiz üstünden indikten sonra, kütük ağlamış. İçimden, 'Ulan Mazhar! Kütük bile ağlamış, senin şu haline bak' derken, bir ağla bir ağla ben. Neyse ki orada zaten insanların gözleri kan çanağı. Baktım ki inciden damlalar düştü yere. Ah Medine! Bir baktım yanımda oturan genç bayılmış." Alanson, "Cennet Bahçesi" adı verilen yerde yaptığı duada da yine gözyaşı döktüğünü sonrasında da bazı dileklerde bulunduğunu şöyle anlatıyor:

"En büyük dileğim, ilk hanımdan boşanırken evleri, arsaları ona bıraktığım için bari öbür tarafta küçük bir mekânımız olsun şeklindeydi."

BANA 'DÖNME' DİYORLARMIŞ

Cennet bahçesinde Türk hacılarla karşılaştığını da aktaran Alanson, gördüğü tepkiyi şu cümlelerle ifade ediyor: "Hacılardan iki tanesi, 'Mazhar Bey biz sizin arkanızdan dönme, gayrimüslim diyorduk, utandık. Hakkınızı helal edin lütfen' dediler. Hacılarla helalleştik."

Mazhar Alanson; kitabında bugüne kadar hakkında bilinmeyen pek çok konuyu da aydınlattı. Alanson'un Orhan Pamuk ve Kadir inanırla asker arkadaşı olduğu, bu kitaba koyduğu fotoğraflarla ortaya çıktı.

Kitabının editörü, kızı Eda

KİTABIN tasarımı, şiirler, illüstrasyonlar, sayfa düzenlemeleri ve CD'deki tüm şarkı sözleri Mazhar Alanson'a ait. 'Alametifarika' yapımı eserin fotoğraflarını ise Cem Yılmaz, Sevil Sert, Serkan Şedele ve Koray Kasap çekti. Kızı Eda Alanson'un 'editoryal' olarak destek verdiği 'Mazhar Olmak'ın kapak fotoğrafı ise Biricik Suden imzalı. Kitabın içinde özel bir de CD bulunuyor.