BIST 9.719
DOLAR 32,54
EURO 34,82
ALTIN 2.429,37
HABER /  EKONOMİ

354 personel alınacak

Gelir İdaresi Başkanlığı ve sosyal Güvenlik Kurumu personel alacağını açıkladı. Bazı üniversiteler de öğretim üyesi alacak.

Abone ol

Gelir İdaresi Başkanlığı sınavla 320 gelir uzman yardımcısı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ise merkez teşkilatı kadrolarında çalıştırılmak üzere 34 sosyal güvenlik uzman yardımcısı alacak.

Ankara, Batman ve Namık Kemal (Tekirdağ) Üniversitesi Rektörlükleri, çeşitli birimlerde istihdam edilmek üzere 3 doçent, 4 profesör, 6 yardımcı doçent alımında bulunacak.

Gelir İdaresi ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının sınav, üniversitelerin akademik personel alımlarına ilişkin duyuruları, Resmi Gazetenin bugünkü çeşitli ilanlar kısmında yayımlandı.

Duyurulara göre Gelir İdaresi Başkanlığı sınavla 3 grupta 320 gelir uzman yardımcısı alacak.

Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacak.

Sınav, 3 Nisan 2010 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri, e-Devlet portalı ''www.turkiye.gov.tr'' ile Gelir İdaresi Başkanlığı ''www.gib.gov.tr'' internet sayfalarında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecek.

Başvurular, 15 Şubat 2010 tarihinde başlayıp 26 Şubat 2010 tarihinde sona erecek.

SINAV ŞARTLARI

Sınava ÖSYM tarafından 28-29 Haziran 2008 ve 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS) istenen puan türlerinden 70 ve üzeri puan almış olan adaylar katılabilecek.

Ayrıca adaylarda en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, tabloda belirtilen bölümlerini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen 4 yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmaları şartı aranacak.

Gelir uzman yardımcılarının atanacağı yerler ve kontenjan sayıları ile KPSS puan türleri şöyle:

''1. grup: (KPSSP-49) Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler (İstanbul 270 kişi),

2.grup: (KPSSP-4) Fizik, Bilgisayar, Yazılım, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Endüstri, Matematik mühendisliği (Ankara 35 kişi),

3. grup: (KPSSP-4)istatistik (Ankara 15 kişi)''

Bu arada sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların 1. grupta yer alanlar için 2 bin 160, 2. grupta yer alan her bir bölüm için 100'er,3. grupta yer alanlar için 300 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere belirtilen sayıda aday, giriş sınavına alınacak.

Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacak.

SGK

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, merkez teşkilatı kadrolarında çalıştırılmak üzere genel idare hizmetleri sınıfından 34 sosyal güvenlik uzman yardımcısı kadrosuna sınavla giriş sınavı yapılmak suretiyle personel alacak.

Giriş Sınavı, yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamada uygulanacak.

Ankara;da yapılacak olup, sınav tarihi www.sgk.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

Sınava en az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler ya da bunlara denkliği yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanlar katılabilecek.

Adaylarda son başvuru tarihi itibarıyla, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 28-29/06/2008 veya 27-28/06/2009 Kamu Personeli Seçme Sınavında, KPSSP46 veya KPSSP115 puan türlerine göre 70 ve üzeri puan almış ve yabancı dil bölümünden soru sayısının en az yüzde 60'ını doğru cevaplamış olanlar katılabilecek.

Adaylar başvurularını 45 gün içinde mesai bitimine kadar SGK İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına yapabilecekler.

Yazılı sınav sonuçları www.sgk.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

Buna göre yazılı sınavda başarılı olan adaylar sözlü sınava alınacaklar.

Adayların sözlü sınava girecekleri yer, tarih ve saat sözlü sınavdan en az 15 gün önce www.sgk.gov.tr internet adresinde duyurulacak.

AKADEMİK PERSONEL ALIMLARI

Bu arada Ankara, Namık Kemal ve Batman Üniversitesi Rektörlükleri çeşitli birimlerde istihdam edilmek üzere profesör, doçent ve yardımcı doçent alacak.

Namık Kemal Üniversitesi tarafından öğretim üyesi alınacak.

Adaylar ayrıntılı bilgiye, Namık Kemal Üniversitesinin ''http://www.nku.edu.tr'' adresli web sayfasından ulaşabilecekler.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, daimi statüde 3 profesör, 3 doçent ve 5 yardımcı doçent alımında bulunacak.

Buna göre Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinin Japon Dili ve Edebiyatı için 1 doçent, Hukuk Fakültesinin medeni hukuk anabilim dalına 3 profesör ve 1 yardımcı doçent, anayasa hukukuna 1 doçent, medeni usul ve icra iflas hukuku ile idare hukukuna 1'er yardımcı doçent alınacak.

Rektörlük, Mühendislik Fakültesinin devreler ve sistemler anabilim dalına 1 yardımcı doçent, Siyasal Bilgiler Fakültesinin bütçe ve mali planlama anabilim dalı içinse 1 doçent alımında bulunacak.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ayrıca Eğitim Bilimleri Enstitüsü için doktorasını eğitim bilimleri alanında yapmış ve istatistik, araştırma yöntemleri ve ortaoğretim alan öğretmenliği öğretmenlik uygulamaları derslerini verebilecek yeterlilikte olma şartlarını taşıyan 1 yardımcı doçent alacak.

Adaylar başvurularını 5 Şubat 2010 tarihinde kadar Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne yapabilecek.

Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Batman Üniversitesi Rektörlüğü, Mühendislik Mimarlık Fakültesinde istihdam edilmek üzere 1 profesör ve 1 yardımcı doçent alacak.

Buna göre Jeoloji Mühendisliğinin maden yatakları ve jeokimya anabilim dalı için petrol mühendisliği alanında doktora yapmış 1 profesör aynı anabilim dalına jeokimya konusunda çalışma yapmış 1 yardımcı doçent alınacak.

Başvurular, 31 Aralık 2009 tarihinde başlayıp, 14 Ocak 2010 tarihinde sona erecek.