BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,20
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'de ilk! CHP önerisi kabul edildi

CHP'nin ilk defa bir önergesine AK Parti 'nin de destek vermesi dikkat çekti.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği kadrolarında görevli personelin başka kurumlara atanmaları durumunda, mevcut maaşlarını almaya devam etmelerini öngören madde, torba kanun teklifinden çıkarıldı.

Çıkarılan metinde ‘'Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği kadrolarında görev yaparken, diğer kamu kurumlarına atananların, yeni görevlerinde aldıkları ücretin, Cumhurbaşkanlığı'nda aldıkları ücretten daha az olması halinde, aradaki farkın kendilerine ödenmesini'' öngörüyordu. CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, bu madde görüşülürken yaptığı konuşmada ‘'Çalışanlar arasında bir değişiklik ihtimaline göre bu düzenleme yapılmış. Cumhurbaşkanlığı'nın bazı çalışanları başka yerlere gönderilecek ve oralarda hak kaybı olmasın, açacakları davaları kazanmasınlar mantığı ile yapılmak istenen bir düzenleme'' dedi.

Daha sonra CHP'li Kazım Kurt, Sinan Aygün, Hülya Güven, Levent Gök ve Gökmen Öğüt'ün bu maddenin metinden çıkarılmasına yönelik önergesi oylandı. Hükümeti temsil eden Çevre Bakanı Erdoğan Bayaktar da önergeye katıldıklarını açıkladı. Daha sonra AK Parti ve CHP oylarıyla önerge kabul edildi. Böylelikle Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nde çalışan personel başka kamu kurumlarına atanırsa, Çankaya'da çalışırken aldıkları yüksek maaş, ikramiye ve diğer ödemeleri alamayacak ve ilgili kurumun maaş rejimine tabi olacak.