BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,97
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de deprem yaratacak itiraf: Kirli işler yaptım!

Başbakan Erdoğan'ın yeniden aday göstermediği ancak 'Baba dostum' diye onure ettiği Rize Belediye Başkanı AK Parti'nin kirli çamaşırlarını ortaya döktü.

Abone ol

RİZE Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı, yeniden aday gösterilmeyişiyle ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan önce Rize Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın ismini açıklayan AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar’a tepki gösterdi.

Bayraktar’ın Beyoğlu Belediye Başkanlığı döneminde yardımcılığını yaptığını hatırlatan Bakırcı, "Nusret bey benim başkanımken belediye adına riskli ve kanunsuz işler yaptım. Yapmamam gereken işleri de yaptım'' dedi.

Rize Belediyesi’nde basın toplantısı düzenleyen Bakırcı, Entergre Su ve Elektrik Enerjisi Üretimi projesini tanıttı.

Avrupa Birliği hibe fonlarından destekli 240 milyon lira maliyetli entegre su projesi ile kentin su alt yapı ihtiyaçının tamamının giderileceğini anlatan Bakırcı, yeni dönemde aday gösterilmeyişiyle ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:

"Aday adaylığımdan önce Gümrük ve Ticaret Bakanı Rize Milletvekilimiz Hayati Yazıcı ile milletvekilimiz Nusret Bayraktar’a danıştım. Bana net bir şey söylemedikleri için aday adaylık başvurumu yaptım. Bu süreçte Reşat Kasap’ın ismi kamuoyunda duyulunca yeniden milletvekilimiz Nusret Bey’i aradım. Bana, 'Benim böyle bir şeyden haberim yok. Bakan Yazıcı ile milletvekilimiz Hasan Karal bu ismi Başbakan’ a götürdüler' dedi.

Ben de 'Bu arkadaştan yana karar verilmişse ben aday olmadığımı açıklayayım, bu arkadaş da gelsin kamuoyu yoklamalarına katılsın, sonra sıkıntı yaşamasın' dedim. Ama öyle bir şey de olmadı. Milletvekilimiz Nusret Bayraktar sonra üzerine hiç elzem olmadığı halde Reşat Kasap’ı 'Ben önerdim' dedi ve ismini aday olarak Başbakanımızdan 3 gün önce açıkladı."

''RİSKLİ VE KANUNSUZ İŞLER YAPTIM''

Rize Milletvekili Nusret Bayraktar’ın Beyoğlu Belediye Başkanlığı döneminde yardımcılığını yaptığını hatırlatan Bakırcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nusret bey benim başkanımken belediye adına riskli ve kanunsuz işler yaptım. Yapmamam gereken işleri de yaptım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve hazinenin yerine mafyanın elindeki otoparkı boşaltmak başkan yardımcısının görevi değildi, onu boşalttık. Tarihi eser bir binayı kurulun kararı olmadan yıkmak belediye başkan yardımcısının görevi değildi, onu yıktık. Bunu bildiği halde böyle bir şey yapmasına tepki gösterdim ve kendisi ile telefonda bir tartışmam oldu. Gümrük ve Ticaret Bakanımızın Hayati Yazıcı’nın olduğu bir ortamda, 'Rize’nin en önemli sorunu çaydır, çayın da önemli sorunu kaçak çaydır. İnşallah Bakanımız bunu düzeltir' demiştim. Bundan dolayı bakanımızın bir rahatsızlığı olduğunu hissetmiştim."

"MİLLETVEKİLİMİZ SAĞ, ÖLMEDİ... ÖLSE DUYARDIK"

Rize Belediye Başkan adayı Reşat Kasap isminin Milletvekili Nusret Bayraktar tarafından verilip verilmediği konusunda kesin bilgi sahibi olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Bakırcı, "Sanmıyorum ama bunu bana niye soruyorsunuz? Nusret bey geldiği zaman ona sorarsınız. Sağdır herhalde. Ölmedi, ölse duyardık" dedi.

BAYRAKTAR BEYİN KANAMASI GEÇİRİP HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Bilindiği gibi Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar geçtiğimiz günlerde Ankara’da beyin kanaması geçirmiş ve hastanede tedavi altına alınmıştı.