BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.437,56
HABER /  DÜNYA

Cimbom kupayı istiyor

Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Balıkesir eşleşmesini değerlendiren Galatasaray İdari Menajeri Cenk Ergun, “Amacımız tekrar bir sürprize mahal v...

Abone ol

Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Balıkesir eşleşmesini değerlendiren Galatasaray İdari Menajeri Cenk Ergun, “Amacımız tekrar bir sürprize mahal vermeden gruplar aşamasına kalmak. Kupayı kazanmak istiyoruz" dedi.
‘Ziraat Türkiye Kupası Türkiye’yi Kucaklıyor’ sloganı ile bu yıl 52’incisi düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası’nda 5. tur kura çekimi, Milli Olimpiyat Komitesi Olimpiyat Evi’nde gerçekleştirildi. Kura çekimi sonrası bazı kulüp temsilcileri rakiplerini değerlendirerek, açıklamalarda bulundu. Galatasaray İdari Menajeri Cenk Ergun, bu sene Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu’nun sürprizlerle dolu olduğunu söyledi. 5. tura 4 büyüklerden sadece Galatasaray’ın kaldığını hatırlatan Ergun, “Amacımız tekrar bir sürprize mahal vermeden gruplar aşamasına kalmak. Kupayı kazanmak istiyoruz. Balıkesir çok önemli bir şehir. Balıkesirspor, Türk futbolu için çok önemli bir ekip. Taraftarı da çok ateşli ve takımına çok güzel destek veriyor. Umarım bizim seyircimiz de bizi yalnız bırakmaz ve çok güzel bir karşılaşma seyrederiz" dedi.

ERGUN: “4. YILDIZIMIZI TAKMAK İSTİYORUZ”
Ergun, yollarına 3 kulvarda da devam etmek istediklerini belirterek, “Hepsini götürebilecek bir kadromuz var. Bu yıl 4. yıldızımızı takmak istiyoruz. Son yıllardaki yoğun maç trafiğinden dolayı büyük takımların çok oynamayan ve alttan gelen oyuncularına şans vermesi gerekiyor. Büyük takımlarda böyle bir sürpriz olmakla beraber, alttan gelen takımların kalitesi de çok fazla yukarı çıkmış ki, rotasyonda kullanılan oyuncular rahatlıkla turları geçmeye yeterli olmuyor” şeklinde konuştu.

KURŞUN: “ÖNCELİĞİMİZ PTT 1. LİG’E ÇIKMAK”
Kupada daha önce 2 tane Spor Toto Süper Lig takımını elediklerini hatırlatan İnegölspor Yönetim Kurulu Üyesi Seçkin Kurşun, “Kendi şehrimizin Spor Toto Süper Lig’de oynayan bir ekibiyle, Bursaspor’la oynamak çok onur verici. Hak edenin ve dostluğun kazandığı bir maç olmasını istiyoruz. Bizim takım olarak önceliğimiz PTT 1. Lig’ine çıkmak. Kupada da gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Bu hafta oynayacağımız Gümüşhane maçını kazanıp, kupa maçını düşünmek istiyoruz. İnşallah kazanan Bursa dostluğu, Bursa kardeşliği olur. Hak edenin kazanacağı bir maç olmasını istiyorum” diye konuştu.

DEMİRARSLAN: “İYİ BİR MÜSABAKA OLACAĞINA İNANIYORUM”
Balıkesirspor Asbaşkanı Faruk Demiraslan, Galatasaray’ın Türkiye’nin en iyi takımlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Galatasaray ile eşleştiğimiz için mutluyuz. Geçtiğimiz yıl da Galatasaray ile eşleşmiştik ve çok dostane bir maç olmuştu. Bu sene de aynı şekilde iyi bir müsabaka olacağına inanıyorum. Tüm sporseverleri Türk Telekom Arena’da oynayacağımız maça davet ediyorum. Galatasaray’a da Avrupa maçlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

KAYA: “TÜM LİGLERİN EN GENÇ KADROSUNA SAHİBİZ”
Profesyonel tüm liglerin en genç kadrosuna sahip olduklarına değinen Bucaspor Başkanı Hüsnü Kaya, “Dün akşam Beşiktaş karşısındaki yaş ortalamamız 19-20’yi bulmuyordu. Bizim gibi PTT 1. Lig ya da daha alt liglerde mücadele eden takımların, borç bataklarından çıkabilmesi için tesis ve altyapıya önem vermesi noktasında Bucaspor, Türkiye’de bir örnektir. Bu örneğin Türkiye’de değer görmesini ve desteklenmesini istiyoruz. Beşiktaş galibiyeti bizim için tesadüf değildir. Bundan sonra da yolumuza aynı şekilde devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

ÜNAL: “TÜRK SPORU KENDİ İÇİNDEKİ MALZEMEYİ YUKARI TAŞIMALI”
Fethiyespor Kulüp Temsilcisi Nuray Ünal, PTT 1. Lig’e yeni çıkmış bir takım olduklarını belirterek, “Bu işteki maddi olanaklarımız çok çok kısıtlı. Çok dar bütçelerle, sadece ruhumuzla, gönlümüzle ve inancımızla ilkeleri doğrultusunda Türk sporuna katkı sunan bir takımız. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp, bize yenilerek kaybettikleri bir şey yok. Türk sporu yabancı oyunculara çok yüksek bedeller ödüyor. Türk sporu kendi içinden malzemeyi yukarı taşımalı. Fethiyespor olarak çok küçük bütçeli bir takımın dev bir oyun oynadığını spor kamuoyuna göstermiş olduk” dedi.
(İHA)