BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.427,27
HABER /  DÜNYA

Genelkurmay’dan çifte açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye’ye ait bir hava aracının sınıra yaklaşması üzerine iki adet F-16’nın bölgeye yönlendirildiğini ve 1. derece a...

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye’ye ait bir hava aracının sınıra yaklaşması üzerine iki adet F-16’nın bölgeye yönlendirildiğini ve 1. derece askeri yasak bölgede Suriye’den Türkiye’ye doğru 2 bin 500 metre uzunluğunda bir boru hattı tespit edildiğini açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan ilk açıklamada, Hatay Narlıca 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Şehit Üsteğmen M. Ali D. Büken Hudut Karakol sorumluluk bölgesinde mobil yol kontrol unsuru devriye faaliyetleri esnasında birinci derece askeri yasak bölgede, Suriye’den Türkiye’ye doğru Asi Nehri üzerinden geçen 2 bin 500 metre uzunluğunda bir boru hattı tespit edildiği kaydedildi. Açıklamada, "Söz konusu boru hattı ile ilgili olarak Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Hatay İl Jandarma Komutanlığı’na bilgi verilmiş olup, söz konusu boru hattı Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile tutanak tutularak kontrollü bir şekilde imha edilmiştir" denildi.

İKİ F-16 GÖNDERİLDİ
İkinci açıklamada ise, Suriye’ye ait bir hava aracının sınıra yaklaşması üzerine iki adet F-16’nın bölgeye yönlendirildiğini açıkladı. Açıklamada, Türkiye-Suriye hudut bölgesinde hava muharebe devriye görevi icra eden iki adet F-16 uçağının Suriye’ye ait tipi tespit edilemeyen bir hava aracının sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiği belirtilerek, "Ancak söz konusu Suriye’ye ait hava aracı, sınırımıza 2,4 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır" denildi. İki adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiği kaydedildi.
(İHA)