BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
HABER /  DÜNYA

Cumhurbaşkanı Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ulu Cami’de cuma namazını kıldıktan sonra Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni ziyaret etti.<br/>Aile ve Sosyal Politi...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ulu Cami’de cuma namazını kıldıktan sonra Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni ziyaret etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile birlikte Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversite rektörlüğü önünde kendisini görmeyi bekleyen öğrencileri selamladı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Tamer Yılmaz’dan üniversite hakkında bilgi alan Abdullah Gül, daha sonra Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu ile görüştü.
Rektörlük makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Abdullah Gül, üniversiteye adı verilen Hasan Kalyoncu’nun kendisinin yakın dostu olduğunu kaydederek, üniversiteyi ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Gül, “Kendisini kaybetmeden önce de böyle bir üniversiteyi kurmak için ne kadar arzulu ve azimli olduğunu hepimiz biliriz. Bu yönde açıkçası epey koşturmuştur. Böyle bir üniversiteyi hayata geçirmek en büyük arzularından birisiydi ama bugün memnuniyetle görüyorum ki kendisinin hayatta arzu ettiği büyük ideali; ailesi, kardeşleri, çocukları, tüm sevenleri, herkes olmak üzere Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı gerçekleştirmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden mezun olan her öğrencinin Hasan Kalyoncu’ya sevap olarak yazılacağını belirten Gül, “Burada hem ülkemiz hem de insanlık için çok değerli gençler yetiştirilecektir. Bu vesileyle değerli arkadaşımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. İyi insanların isimleri bu şekilde devam eder. Buradan mezun olan her çocuk muhakkak ki onun karnesinin sevap hanesine yazılır” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni de ziyaret ettikten sonra havaalanına giderek ‘CBK’ uçağı ile İstanbul’a hareket etti.
(İHA)